Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám starou garáž, která je přebudována na kotelnu. Kotelna sousedí s 2 místnostmi(příčka, tvárnice 30cm a cihlová nosná zeď 60cm) a 1 místnost je nad ní. V kotelně bývá přes zimu samozřejmě chladno, chtěl bych tedy poradit jakým způsobem zateplit zdi a strop.
Děkuji za odpověď.
A jste si jist, že je důvod k tomu zateplovat kotelnu?
V podstatě vě většině dnešních moderních kotelen je zima..., dříve bylo naopak v kotelnách teplo..., ale to bylo způsobeno velmi španou izolací potrubí, rozdělovačů, kotle samotného...i zásobníků teplé vody.
Nestačilo by ve Vašem případě (pokud je to vůbec nutné) zaizolovat jen potrubí a armatury v kotelně?
Děkuji za odpovědi,
potrubí samozřejmě izolované je,ale mi jde o opačný problém. Jelikož kotelna není v provozu non stop, dostává se teplota v kotelně i k 0°C, když je velký mráz tak i pod nulu. A právě mi případá, že neizolovaná 30 cm příčka, oddělující vytápěnou místnost, není nic extra
Takže jestli to dobře chápu, tak chcete zaizolovat nikoliv kotelnu, ale spíše místnoti "kolem kotelny"...tak, aby chlad z kotelny nepřecházel do dalších místností, protože se bavíme o izolaci stropu a zdi do vytápěných místností?
V kotelně tedy pak logicky bude ještě větší zima, než teď...Pak tedy bude nutnost napustit systém nemrznoucí směsí, jinak by velmi pravděpodobně hrozilo poškození topného systému.
doplněno 12.09.12 09:41:Pokud jsem to pochopil jinak, a chcete opravdu zaizolovat samotnou kotelnu z vnějšku...tedy tak, aby v kotelně bylo větší teplo než doposud, pak je to také možné...a asi i vhodnější.
To jaká by byla teplota v kotelně po jejím zaizolování by se dalo i spočítat..ale to pro Vás asi není nutné.
Ano,přesně tak, asi jsem to na začátku špatně formuloval. S nemrznoucí směsí také počítám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.