Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení kotelny - čím

Od: ggeorge279* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám starou garáž, která je přebudována na kotelnu. Kotelna sousedí s 2 místnostmi(příčka, tvárnice 30cm a cihlová nosná zeď 60cm) a 1 místnost je nad ní. V kotelně bývá přes zimu samozřejmě chladno, chtěl bych tedy poradit jakým způsobem zateplit zdi a strop.

Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

A jste si jist, že je důvod k tomu zateplovat kotelnu?

V podstatě vě většině dnešních moderních kotelen je zima..., dříve bylo naopak v kotelnách teplo..., ale to bylo způsobeno velmi španou izolací potrubí, rozdělovačů, kotle samotného...i zásobníků teplé vody.

Nestačilo by ve Vašem případě (pokud je to vůbec nutné) zaizolovat jen potrubí a armatury v kotelně?

ggeorge279*
hodnocení

Děkuji za odpovědi,

potrubí samozřejmě izolované je,ale mi jde o opačný problém. Jelikož kotelna není v provozu non stop, dostává se teplota v kotelně i k 0°C, když je velký mráz tak i pod nulu. A právě mi případá, že neizolovaná 30 cm příčka, oddělující vytápěnou místnost, není nic extra:)

Takže jestli to dobře chápu, tak chcete zaizolovat nikoliv kotelnu, ale spíše místnoti "kolem kotelny"...tak, aby chlad z kotelny nepřecházel do dalších místností, protože se bavíme o izolaci stropu a zdi do vytápěných místností?

V kotelně tedy pak logicky bude ještě větší zima, než teď...Pak tedy bude nutnost napustit systém nemrznoucí směsí, jinak by velmi pravděpodobně hrozilo poškození topného systému.

doplněno 12.09.12 09:41:

Pokud jsem to pochopil jinak, a chcete opravdu zaizolovat samotnou kotelnu z vnějšku...tedy tak, aby v kotelně bylo větší teplo než doposud, pak je to také možné...a asi i vhodnější.

To jaká by byla teplota v kotelně po jejím zaizolování by se dalo i spočítat..ale to pro Vás asi není nutné.

ggeorge279*
hodnocení

Ano,přesně tak, asi jsem to na začátku špatně formuloval. S nemrznoucí směsí také počítám.

Tak ze strany kotelny použijte vatu (10-15cm)...v deskách...jak na strop, tak na zdi..a samozřejmě že sádrokartonem to zakrýt můžete..bude to lépe vypadat.

stirecek*
hodnocení

0x
Jelikož je to kotelna, tak bych spíše volil nehorlavy materiál než třeba polystyren. Cenově to pak ale vyjde dráž, vata se musí něčím oblozit, třeba sadrosem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]