Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu. Včera se mi několikrát stalo, že trochu vyletěl odpad do vany. Vždycky to jen trochu vybublá. Použila jsem krtka, ale dnes opět. Bydlíme v paneláku. Za kým mám zajít? Co s tím?
Předem děkuji
To vypadá na přicpanou stoupačku. Krtek Vám nepomůže, ten vyčistí jen Váš syfon (možná). Nejlepší je stoupačku protáhnout od střechy až do ležatého potrubí pod domem. To ale sama nezvládnete. V Praze to provádí například firma DS servis, ale určitě jich existuje víc.
doplněno 11.09.12 08:04:Co jsem napsal výše platí, pokud Vám do vany bublá voda v případě, že vypouští vodu někdo nad Vámi. Pokud je to jen když vypouštíte vodu Vy z nějakého jiného místa, je to přicpané ve Vaší přípojce ke stoupačce. V tom případě to zvládne v podstatě kterkýkoliv instalatér.
Ta firma DS servis zamestnava nejake bohy? Ja myslel, ze se odpadama zabyva kazdy instalater, nebot by to mel zvladat, pokud ne, tak pak je to nejaky patlal. A nebo jim tady delas reklamu?
Klidne by to mohlo byt i v panelakove odbocce primo v tom byte, nevime, jak je to tam provedene. Muze v ni byt treba vytekle ztuhle lepidlo, na ktere se chytal bordel a ten pak vytvoril prekazku ve stoupacce, o kterou ze zarazi cast vody a vraci se zpet smerem do bytu. Pokud to nedela v bytech v nizsich patrech, zacal bych u pani, coz bych udelal stejne, aby byl klid a nehonila druzstvo zbytecne.
Nikoliv, ta firma nezaměstnává bohy, ale důkladné čištění stoupačky vyžaduje určité strojní zařízení, které ta firma (samozřejmě nejen ona) má k dispozici. Instalatér, vybavený běžným "pérem" to neudělá, i kdyby byl sebešikovnější. Těch firem určitě existuje řada, s touhle mám ale letité zkušenosti.
Ja si na to mym "beznym" perem troufam a normalne to delam, mam elektrickyho RIDGIDA, a navic se mnou nemuseji lidi mit letite zkusenosti, pokud k nekomu musim podruhe, tak pak uz necistim, ale hledam a odstranuju zavadu a pak uz k nim nikdy nemusim, jedine kvuli jine zavade. Takze pokud mas s nejakou instalaterskou firmou letite zkusenosti, tak pak uz je na case ji vymenit za jinou.
Zavolat instalatéra, pokud žádného nemáte, na družštvě Vám někoho pošlou, ale bude to na Vaše náklady. A krtek je to poslední řešení, lepší je mít odpad vyčistěný, že to musí odtékat samo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.