Nejste přihlášen/a.
Vnouček se mi pověsil na zavřené dveře ledničky a ony začaly strašně vrzat. Na dolním pantíku. Protáhla jsem kolem pantíku mokrý hadřík, kdyby tam byl nějaký drobeček, ale vržou stále. Myslíte, že bych tam mohla kápnout oleje? Mám doma olej na šicí stroje a olivový olej. Nechci žádný speciální kupovat. Nerozleptá ten olej žádnou umělou hmotu, ze které pantík je? :D Láhve se snažím dávat blíž k pantu, dveře nezatěžovat. Dveře doléhají. Ledničku nemám dlouho, ale to vrzání mi pije krev.:D Nebo máte někdo lepší nápad? Budu jen ráda
Žádný olej určitě nebude umělé hmotě na škodu, nemějte strach a klidně panty namažte.
Snad se vnoučkovi nepodařila jeden z pantů přivylomit.
Pevně věřím, že zlomené nebo nalomené není nic. To by bylo neštěstí Pověsil se na zavřené dveře, chtěl nakouknout na to, co je na ledničce. Naolejuji a uvidím. Děkuji za radu.
Na kovu pantu bývá plastový ´návlek´- vnoučkovi se ho mohlo podařit ´zlomit´ - na funkci to nebude mít valný vliv, ale na vrzání ano. Nahradit jej lze, případně, nějakou plastovou trubičkou (kousek hadičky, dutinka hmoždinky...), pokud máznutí olejem nepomůže, stačí dveře sundat a kouknout se - takových náhražek se najde dost...
Jak říkám - děti jsou radost...
Pant obvykle sestává jen z plechu-nosiče s otvorem pro umístění kolíku protikusu,našroubovaného na dveřích.Na kolíku bývá návlek z plastu jako pouzdro čepu.Možná by stačilo na čep navléknout mezi oba plechy kousek plastu o který se pak dveře budou opírat.
JABRAKA
jabraka, body jsem už rozdala tak děkuji takto Když se tam vleže na břiše s baterkou a brýlemi podívám, je tam opravdu takový plastový kroužek, prasklý se nezdá. Naolejovala jsem to olejem na šicí stroj a dveře jdou tiše. Bezva.
Vůbec se mi nechce volat opraváře. Cesta, demontáž, náhradní díl, montáž
Třeba olej všecko zachrání. Hezký víkend přeji všem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.