Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrzavé dveře na ledničce

Od: babkazov® odpovědí: 6 změna:

Vnouček se mi pověsil na zavřené dveře ledničky a ony začaly strašně vrzat. Na dolním pantíku. Protáhla jsem kolem pantíku mokrý hadřík, kdyby tam byl nějaký drobeček, ale vržou stále. Myslíte, že bych tam mohla kápnout oleje?*hej* Mám doma olej na šicí stroje a olivový olej. Nechci žádný speciální kupovat. Nerozleptá ten olej žádnou umělou hmotu, ze které pantík je? :D Láhve se snažím dávat blíž k pantu, dveře nezatěžovat. Dveře doléhají. Ledničku nemám dlouho, ale to vrzání mi pije krev.:D Nebo máte někdo lepší nápad? Budu jen ráda

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Žádný olej určitě nebude umělé hmotě na škodu, nemějte strach a klidně panty namažte.

Snad se vnoučkovi nepodařila jeden z pantů přivylomit.

hodnocení

Pevně věřím, že zlomené nebo nalomené není nic. To by bylo neštěstí *modla* Pověsil se na zavřené dveře, chtěl nakouknout na to, co je na ledničce. Naolejuji a uvidím. Děkuji za radu. *pusa*

mowla*

Na kovu pantu bývá plastový ´návlek´- vnoučkovi se ho mohlo podařit ´zlomit´ - na funkci to nebude mít valný vliv, ale na vrzání ano. Nahradit jej lze, případně, nějakou plastovou trubičkou (kousek hadičky, dutinka hmoždinky...), pokud máznutí olejem nepomůže, stačí dveře sundat a kouknout se - takových náhražek se najde dost...

Jak říkám - děti jsou radost...

;)

mkat*
hodnocení

2x

Skuste tie dvere na pontoch pridvihnut.Pravdepodobne vahou vnuka zišli dvere dole .Možno nejaka vložka z umelej hmoty odišla ,alebo sa hlbšie zasunula.Preto dvere teraz vrzgaju.

jabraka*
hodnocení

0x

Pant obvykle sestává jen z plechu-nosiče s otvorem pro umístění kolíku protikusu,našroubovaného na dveřích.Na kolíku bývá návlek z plastu jako pouzdro čepu.Možná by stačilo na čep navléknout mezi oba plechy kousek plastu o který se pak dveře budou opírat.

JABRAKA

hodnocení

jabraka, body jsem už rozdala tak děkuji takto *pusa*Když se tam vleže na břiše s baterkou a brýlemi podívám, je tam opravdu takový plastový kroužek, prasklý se nezdá. Naolejovala jsem to olejem na šicí stroj a dveře jdou tiše. Bezva. ;) Vůbec se mi nechce volat opraváře. Cesta, demontáž, náhradní díl, montáž *plac*Třeba olej všecko zachrání. Hezký víkend přeji všem *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]