Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ucpané stoupačky

Od: mesner* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

stalo se mi to co se občas stává ucpala se v paneláku stoupačka. Bohužel pode mnou a tak než přijel pán s pérem, tak mi to hrklo do bytu jak ze záchoda tak i z vany. Chtěl bych se zeptat jestli existuje nějaký způsob zabezpečení , aby se mi to nedostalo do bytu, když jsem třeba na dovolené. Napadá mě, nějaké šoupátko nebo zpětná klapka.

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

0x

Je to problém. Se obávám, že nějaká zpětná klapka není optimální řešení, protože zpomaluje odtok a budou se zanášet trubky rovnou u vás v bytě.

Já bych vám poradil odpadní trubky preventivně čistit. Jednou za pár měsíců a před odjezdem na dovolenou trubky pořádně propláchněte louhem. Je to drastická metoda, ale funguje. Umíte zacházet s louhem?

hodnocení

0x

To Figourek: to jsou rady jak asi vyčistíte funkční kanalizaci DN 110 svislá, tam nalejete cokoli zahučí tam a jeto pryč zcela bez ůčinku.

Vyrabí se zpětné klapky do kanalizace od DN 50 s ručním zajištěním,na odbočku k vaně by to šlo namontovat ale k WC se dostanete s montážní délkou moc do prostoru píšu o standartním paneláku kde záchod je od stoupačky cca 30 cm.Pokud ho máte jinak a je na svodu 40 cm rovného potrubí tak to tam také půjde.

mesner*
hodnocení

A už to někdo v domácnosti použil?.-)...myslím ty klapky

figurek*

Kdyby odpadní trubka měla skutečně průměr 110, pak se asi neucpe, ne? Nebo ano? Ucpaná trubka má průměr 110, přijde instalatér, prošťouchá ji pérem a trubka má zase průměr 110? Člověče, vidím slova znalce.*smich*

Já vám řeknu co se tazatelce stalo. Lidi mají ve zvyku pouštět do výlevky odpady z kychyně. Je to kousek ke kousku, troška k trošce, která se usazuje na stěnách trubky. Čím je trubka zanesenější, tím je zanášení rychlejší. Pak se jednou trubka zanese tak, že si voda začne razit cestu jinudy. A přesně k tomu došlo.

Douška pro tazatele:

V prvé řadě vyčistěte trubku jak to jenom jde. Použijte louh a hodně. Sajrajt z trubky musí pryč.

Fgurku figurku ty jsi nikdy neviděl odpady v paneláku tazatelce se vůbec neucpala nějaká padesátka od dřezu ale potrubí DN 110 někde pod ní v bytě nebo ve sklepě a každý kdo pak spláchl naplnil tu svislou kanalizaci o průměru 110 a první místo kam mohly splašky odtéct je odbočka na WC a odbočka vany u tazatelky měla jediné štěstí že nebyla dlouho pryč jinak by její byt pokud by byl v přízemí dopadl velice špatně pár jsem jich viděl.

Tyto klapky se používají především proti zpětnému vzdutí vody v kanalizaci(pro případ že bydlíte třeba u řeky) ale na tento případ by šly také použít.

itan71*
hodnocení

0x

Na ucpané odpady používáme osvědčenou metodu *palec*

doplněno 09.09.12 11:40:

Jinak jak píše @machp

Ucpané stoupačky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]