Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návrh odtoku vody pod vanou

Od: jerryykk odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, občas se nám stává že se nám někde omylem vypustí voda např. z pračky a vytopíme sousedku. Jelikož před vanou máme desku s obklady, nevidím pod vanu. Jak by jste to řešily vy?

Co kdybych zasilikonoval kolem dokola rohy kudy voda tekla dolů k sousedům a poté namíchal beton a roznesl ho zešikma jak ukazuje žlutá šipka, aby voda stékala směrem ke mně, kdby se stala pohroma že někde zase vyteče voda. Jak to pak udělat u přední desky která zakrývá celý bok vany? CHtěl bych aby voda vytékala směre ke mně.

Nebo jak by jste to řešili vy?

Děkuji za vaše návrhy, Jerryykk

Návrh odtoku vody pod vanou

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Není jednoduché udělat z běžné koupely izolovaný bazén. Bývá jednodušší zabránit vodě, aby se pod vanu dostala.

Nějak nechápu větu "...stává že se nám někde omylem vypustí voda..." - voda se většinou vypouští do odpadu, pokud je to z pračky, řešil bych pevné připojení pračky na odpad, nikoli hadici příležitostně hozenou do vany...

figurek*
hodnocení

1x

se obávám, že to vámi navrhované betonování, silikonování a spádování je pouze provizorní a nespolehlivé odstranění následků špatného zapojení odpadních trubek. Já na vašem místě bych vzal věc z gruntu a předělal odpady. Zase tak moc práce vám to nedá a vy i sousedka budete mít navždy klid a pokoj.

hodnocení

0x

Přes ten beton ta voda proteče taky, minimálně kolem zdi. Řešením by bylo použít hydroizolační nátěr, až na zdivo (vytvořit takovou vanu) a pak teprve ten odspádovaný beton. Ale tu práci, přes montážní dvířka si nedokážu představit :(

pecenkav*
hodnocení

0x

Jeste bych dodal jenom to, ze ty hadice hozeny pod vanou jsou neviditelna casovana bomba a dokonce si troufam i myslet, ze jsou stale pod tlakem, ze se nikdo nenamaha zavrit po ukonceni prani kohoutek.

jerryykk
hodnocení

Někdy se stává že mi odpadní hadice pračky vystřelí a je to pak všude ta voda, někdy praskne přívodní hadice... :(

MYslíte že by to nepomohlo udělat tak, že bych to zabetonoval z kopečka směrem ke mně abych vodu z pod vany ihned zpozoroval, jakmile by odtékala z pod přední desky která je nyní pryč?

Jak se napojuje ta odpodní hadice přímo do odpadu?

Děkuji

hodnocení

0x

Nepomohlo. Hadice z pračky (vypouštěcí) musí být výš, aby voda nevytekla samospádem. Řeší to sifon pod umyvadlem který má vyvedenou přípojku na pračku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]