Nejste přihlášen/a.
Dobry den mam dotaz ohledně vložkování komínu ktery jsem postavil ze starych palenych cihel podle puvodniho vzoru viz foto.Rád bych se dozvěděl o jakem pruměru má byt vložka a o jake sile materialu a zda stačí jen vložky nasunout do komina či je jeste nečím kolem obsypat?topit se bude vyhradně pevnym palivem(dřevem).Děkuji za odpovědi.
Průměr vložky je dán použitým topidlem, vložku stačí do komína nasunout. Celou záležitost doporučuji zkonzultovat s místním kominíkem, který Vám bude dávat revizi, každý má jiné konkrétní představy a požadavky...
doplněno 07.09.12 20:51: Teď čtu, že komín je nově vyzděný - proč chcete vložkovat?
Topidlo by mělo být kamna s výměnikem o pruměru kouřovodu 160 mm.Jedna se mi o to zda dat vložku nerez či nejakou jinou a jestli je potřeba kolem vložky neco vkladat zde nejaka izolace nebo i neco jineho či nikoliv.
Chcete li mit klid a vlozkovat , aby jste dostal revizni zpravu , tak stejne musite kontaktovat kominika a domluvit se snim. Je to dost individualni
Vložkujte jedině nerezovou vložkou! Hliníková stojí za prd protože se časem rozpadne.a navíc ji nepovoluje ani norma! Obvykle se vložkuje až pod sopuouch na dno komína kde se prostor mezi kominovym tělesem a vložkou obezdí tak aby se nic nedostalo do mezery mezi nerezí a cihlou. To stejné na hlavě komína! dobře obezdit cementovou maltou at voda a sníh nesteka po vnějši časti vložky a nemokvá pak stěna. Metr nerezové vložky stojí cca 1500kč záleží na průměru=požadavky na tah splodin kotle, takže dost draha zaležitost a proto bych to přenechal pánům kominíkům a ne žadnym fušerum co to zmrší a v lepším případě jsou desetitisíce vyhozené "komínem" v horším případě jsou pak velké škody když se neco pos*re..
Já jen nechápu proč jste už při stavbě komínu nevložkoval od podlahy a to Schiedelem... Nebo jste stavěl jen vrch komínu?
Zkratka nevložkoval,protože mě zednik ubezpečoval neustale že to nejni potřeba.Už u me nepracuje Myslim,ale že to už je ted stejne jedno!Komin jsem stavěl novy od podlahy pudy.
STARÉ KOMÍNY TAKÉ SE NEVLOŽKOVALI,MAM HO DOMA ,A BEZ PROBLÉMU ,I TA REVIZE ,JEN SE NESMÍ NIKDE ROZPADAT,A PUDNÍ PROSTORY MUSELI BÝT OHOZENY,ČIŠTĚNÍ RADOST 30X30CM -STARE POCTIVÉ CIHLI,
TAK ŽE NENÍ NUTNÉ VLOŽKOVAT ALE O KOMÍN SE STARAT ABY VÁM NEVZNIKLA NĚKDE DÍRA A NEZAHOŘEL,A ČÍSTIT.
A DEHTOVÁNÍ,ZÁLEŽÍ NA TOM JAK TOPÍTE,ZNIČIT SE DÁ I VYVLOŽKOVANÝ KOMÍN A DOKONCE I NEREZEM
já mám na domě 5 komínů, ale jen jeden jsem musel skrz revizi vyvložkovat (výstavba nové podkrovní jednotky). Kominík co mi sdělil že musím mi nabídl za 25.000 vyvložkování s frézováním. Poslal jsem ho s tou cenou do pr... a zedník mi to vybouchal (5m) i se zazděním nových Schiedel vložek asi za 5.500,- vč materiálu. Nakonec mi dělal revizi jiný kominík, který mi sdělil, že by mi udělal revizi i bez vložkování. Jinak se využívají ještě další 2 komíny (krbová kamna) bez vložkování, každoroční kontrola od kominíka a není problém. Takže pozor na volbu kominíka!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.