Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej bytu

Od: mihalus* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, vlastním dekretový byt1+1 , nájemní smlouva na dobu neurčitou. Chci se zeptat zda mohu byt prodat? , nebo jestli ho musím vrátit bez odstupného. Děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já si myslím, že nemůžete prodat to, co není vaše. *hej* Navíc, nikde není psáno, že ten komu byste byt prodal, dostane od úřadu dekret. Nejspíš nedostane. Dostane ho někdo úplně jiný, za nějakých podmínek, které úřad vypíše v danou dobu. Po nějaké době podmínky změní.*hej* Jestliže si k sobě nastěhujete někoho, při opuštění bytu automaticky ten váš spolubydlící dekret nedostane, ale vy toho člověka musíte vzít do nového bydliště sebou. Asi v jednom případě úřad převede dekret na někoho jiného. A to v tom případě, že někdo z rodiny je snad měsíc přihlášený a opravdu se stará o svého starého příbuzného a majitel dekretu zemře.;) Jinak musíte byt vrátit obecnímu úřadu.

ann*
hodnocení

1x

Nejspíše v bytě budete chtít prodat to, co jste do něj investoval? Nejschúdnější je zajít za vlastníkem a prodebatovat s ním, jestli má zájem a za jakou cenu Vás vyplatit. Nepočítejte ale s tím, že by to byly cifry, kteréé jste do investoval, spíše to bude tak že Vám řeknou, ať si, co uznáte za vhodné a ne součástí bytu sbalíte a jdete o dům dál *nevi* tak to chodí, dnes už to jinak nevidím ikdyž se o to opravdu občas někdo snaží - prodat dekret na byt ...

jabraka*
hodnocení

0x

Představa prodeje cizího bytu je absurdní.Majitelem je obec,tedy ta bude rozhodovat o tom,jak bude byt využívat.

JABRAKA

mowla*
hodnocení

0x

Prodat lze cokoli, na co najdeš kupce - pro mne je ovšem koupě možnosti stát se nájemcem (tedy možnosti uzavřít nájemní smlouvu) přijde naprosto absurdní... Proč bych kupoval něco, čeho je všude dost ´zdarma´...

*zed*

BTW - za co bys chtěl odstupné?

*haha*

lolaprasatkova
hodnocení

0x

byt s dekretem od města je dnes dražší než normální nájemné. Nedávno mě taky někdo potkal a vykládal mi, že prodá byt v centru města s dekretem. Odpovídám neprodá.

hodnocení

0x

těžko prodávat byt, když jej nevlastníte. Máte jeho zápis na listu vlastnictví, kde je Vaše jméno. Nemáte.Jediný co se dá prodat je ta nájemní smlouva, ale podle mě i toto je nelegální. Překvapivé jak člověk v bytě bydlící nemá ponětí o tom, co je fyzické vlastnictví bytu a nájemní bydlení resp. v rozdíly v tomto. Když Vám kamarád pronajímá auto, myslíte si, že jej můžete prodat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]