Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mysi v podkrovi

Od: jirikoo* odpovědí: 7 změna:

zdravim,

letos v zime jsem mel v obytnem podkrovi mysi ci jine hlodavce prochazejic se mezi strechou a sadrokartonem. koupil jsem tedy v OBI takovy ten elektronicky plasic. uz tenkrat to nepomahalo a podle mne si mysi z nej meli spise srandu.

s prichazejici zimou uz se zase rojej, takze bych rad slysel nejake doporuceni na ucinejsi,

nejake zkusenosti?

predem moc dekuji,

jk

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Nacpat mezi sádroš a střechu i kočku... *smich*

Ne - vážně, v tomto případě jsou nejvhodnější otrávené návnady ( např.: vitalpet.cz/... ), zřejmě nehrozí, že by do dutin lezly děti či domácí zvířata...

doplněno 06.09.12 14:23:

Pastičky - pokud jde o běžně (pro člověka) nepřístupné dutiny, jsou pastičky nereálné...

doplněno 06.09.12 14:30:

Neznám ultrazvukový odpuzovač, který skutečně funguje... Netvrdím, že neexistuje - ale neznám... Vyzkoušel jsem jich několik (na ´baráku´, kam se vždycky myši nastěhovaly jako na ´zimní byt´), žádný účinek jsem z roku na rok nepozoroval... :(

Pak pomohl pes volně pobíhající po zahradě okolo...

w1dowmaker*
hodnocení

0x

Než jed, tak už radši pastičky, ty jí klepnout hned. U jedu hrozí, že ho pozře a umře za sádrokartonem a věřte mi, že ten puch by jste cítit nechtěl...

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Elektronický plašič moc nefunguje, myši si na něj zvyknou. Nejlépe je nastražit pastičky s návnadou (ořech, kus salámu).

hodnocení

0x

Též se přimlouvám za klasické pastičky (taky jsem je v zimě takhle chytal). Otrávená návnada je fajn, ale nikdy nevíte kde ta myš chcípne = jestli Vám nebude smrdět za zdí, případně ji nesežere nějaký domácí mazlík...

jirikoo*
hodnocení

cely prostor pod strechou nad sadrokartonem je uzavreny a tezko mohu dat dovnitr pasticky, nicmene jiz predtim jsem mel nejake pasticky venku na balkone a u okna, ale nezabraly... no uvidime...

jed mi take pripada trochu nestastny - ten puch z rozkladajiici se mysi je nesnesitelny (znam to jiz drive z klimatizace v posilovne)

spise jsem uvazoval o tomhle: deramax.cz/...

pouziva promenlivy vykona a frekvenci zvuku, aby si hlodavci na nej nevykli

jk

hodnocení

0x

Rozhodně NE otrávené návnady! Otrávená myš chcípne někde v nepřístupném meziprostoru a tam se začně rozkládat. Line se odtamtud příšerný mrtvolný puch, který zamoří celé podkroví a trvá to několik let, než zmizí. To už raději pastičky - myš si k nim dojde a chycená se dá odstranit.

magdal
hodnocení

0x

Dobrý den, právě jsme řešili tento problém. Návnady do klasické dřevěné pastičky jsme vystřídali snad všechny. Od domácí klobásy, uzeného sýra, špeku atd... No nakonec v krátkém čase asi 2 dnů, se myška chytla, na doporučení kamarádky, na kaflandovou tatranku (lískooříškovou :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]