Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahradní gril - rozdíly v ceně

Od: pepous148 odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

chci se zeptat, hledám zahradní gril na chatu. Zajímalo by mě, proč nějaké grily stojí pár stovek a jinde stojí ( sice značkové ) grily klidně i za 7-8 tisic!

O co přicházím, pokud koupím tyto "levné" grily?

PS: jde mi o gril na dřeveny uhli :).

Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

itan71*
hodnocení

0x

Měl jsem gril (ten zůstal bejvalce) teď mám gril z rozkuchaného bojleru a nevidím v tom žádný rozdíl můj názor je že záleží načem grilujete a jak naložíte ingredience.Griluji na dřevěných briketách nebo dřevě.

jvn®

nemáte náhodou foto grilu z bojleru? rozměry, nákresy, detaily... budu vděčný za cokoli. Chystám se taky vyrábět ;)

martinhajek*
hodnocení

0x
Jedině plynový. Je to rychlý a pohodlný.
Kdo by se dneska sral s dřevěným uhlím, roztápěním...

plyn-fuj,uz to neni o grilovani.

No nevím, není nad klasiku. Rozdělaný oheň mám hned, hodinku dvě nechám hořet, hezky si u toho posedím, dám si dvě tři a pak, už jen na zhavýmpopelu něco upeču. To je lahůdka. Namám žádnej gril, jen takovej kovovej stojan a na něm rámeček s tahokovem. Úplná spokojenost. Nač se hnát, není nadto si u toho hezky posedět.

itan71*
hodnocení

0x

@martinhajek

doplněno 06.09.12 21:45:

Znám i že si udělali gril z 2ks disků od náklaďáků

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Také máme doma "prdítko" asi za 300 Kč, grilujeme na briketách. Rozdělám v tom ohýnek, nasypu blikety a hřeje to tak dvě hodiny. Naši mají značkový gril Weber. Na velké akce je super, ale na grilování pro pár lidí se to podle mě nevyplatí. Když táta viděl, kolik chtějí za "komín" na roztápění briket, uřezal kus trubky a vyrobil si to doma sám. Příprava prostě u takového grilu trvá déle než grilování. :)

Takže za mě, pokud je to na chatu, berte nějaké "prdítko", jsou jich teď plné supermarkety, končí sezona.

rv*
hodnocení

0x

máme ten za pár korun a funguje. Nemůžete se o něj opřít, šroubky jsou malé, plech slabý, nožičky tenké. Za ty roky jsem na něm už něco opravoval (hlava šroubu prolezla plechem). Ty dražší asi nejsou taková fórovka.

hodnocení

0x

hlavne nekupujte plechovy,v nouzi staci dve cihly a kus tahokovu.

hodnocení

0x

Kupte si klidně ten litinový grill zn. STANDARD. Nevadí mu déšť, neprorezaví a nepropálí se. Jedinou slabinou jsou také litinová výkyvná pouzdra, do kterých se zastrkávají nožičky. Jsou velmi křehká a při sebemenším nárazu ze strany praskají. Mě také už praskly a tak dávám litinové ohniště na cihly - a jde to také:))

zepe*
hodnocení

0x

Mě se strašné líbí gril z vany co jsem našel na internetu akorát bych třeba dal místo plechu rožt nebo jen rám a v něm měnit rošt či plech.

modrastrecha.sk/...

Zahradní gril - rozdíly v ceně

honzacz*
hodnocení

0x

Rozdíl je v použitém materiálu a případně v marži. Laciné grily, většinou z Asie, jsou vyrobené z obyčejného plechu a huťařské litiny, u těch kvalitnějších se používají (resp. by se měly používat) materiály s protikorozní úplavou a rošty přesně lité a obrobené.

Z hlediska funkce budou nejspíš oba druhy grilů grilovat stejně. Mám laciného "Číňama" a griluje úplně stejně jako sousedův hi-end luxusní stroj. Rozdíl je jedině v tom, že on má v grilu hladký nerezový rošt, který se líp čistí, než ten můj z hrubé litiny a ke grilu dostal hromadu různého příslušenství (které ale téměř nepoužívá).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]