Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chci se zeptat, hledám zahradní gril na chatu. Zajímalo by mě, proč nějaké grily stojí pár stovek a jinde stojí ( sice značkové ) grily klidně i za 7-8 tisic!
O co přicházím, pokud koupím tyto "levné" grily?
PS: jde mi o gril na dřeveny uhli .
Děkuji
Měl jsem gril (ten zůstal bejvalce) teď mám gril z rozkuchaného bojleru a nevidím v tom žádný rozdíl můj názor je že záleží načem grilujete a jak naložíte ingredience.Griluji na dřevěných briketách nebo dřevě.
nemáte náhodou foto grilu z bojleru? rozměry, nákresy, detaily... budu vděčný za cokoli. Chystám se taky vyrábět
No nevím, není nad klasiku. Rozdělaný oheň mám hned, hodinku dvě nechám hořet, hezky si u toho posedím, dám si dvě tři a pak, už jen na zhavýmpopelu něco upeču. To je lahůdka. Namám žádnej gril, jen takovej kovovej stojan a na něm rámeček s tahokovem. Úplná spokojenost. Nač se hnát, není nadto si u toho hezky posedět.
Také máme doma "prdítko" asi za 300 Kč, grilujeme na briketách. Rozdělám v tom ohýnek, nasypu blikety a hřeje to tak dvě hodiny. Naši mají značkový gril Weber. Na velké akce je super, ale na grilování pro pár lidí se to podle mě nevyplatí. Když táta viděl, kolik chtějí za "komín" na roztápění briket, uřezal kus trubky a vyrobil si to doma sám. Příprava prostě u takového grilu trvá déle než grilování.
Takže za mě, pokud je to na chatu, berte nějaké "prdítko", jsou jich teď plné supermarkety, končí sezona.
Kupte si klidně ten litinový grill zn. STANDARD. Nevadí mu déšť, neprorezaví a nepropálí se. Jedinou slabinou jsou také litinová výkyvná pouzdra, do kterých se zastrkávají nožičky. Jsou velmi křehká a při sebemenším nárazu ze strany praskají. Mě také už praskly a tak dávám litinové ohniště na cihly - a jde to také)
Rozdíl je v použitém materiálu a případně v marži. Laciné grily, většinou z Asie, jsou vyrobené z obyčejného plechu a huťařské litiny, u těch kvalitnějších se používají (resp. by se měly používat) materiály s protikorozní úplavou a rošty přesně lité a obrobené.
Z hlediska funkce budou nejspíš oba druhy grilů grilovat stejně. Mám laciného "Číňama" a griluje úplně stejně jako sousedův hi-end luxusní stroj. Rozdíl je jedině v tom, že on má v grilu hladký nerezový rošt, který se líp čistí, než ten můj z hrubé litiny a ke grilu dostal hromadu různého příslušenství (které ale téměř nepoužívá).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.