Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kudy zatéká

Od: elduderino* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

Mám 1 patrový podsklepený dům(starý z 1929 párkrát přistavovaný) a chtěl bych se Vás zeptat, jestli je možné, že by mi zatékalo střechou do sklepa bez toho, aby to v místnostech bylo vidět? Jám mám dům kostku, na který je nalepený s šikmou střechou... V místě kde se setkávají se mi ve vnitř dělá trochu plíseň, ale opravdu málo... V dolním bytě nic... Při dešti mi po okopání omítky ve sklepě jde ze zdi čůrek... Napadlo mne jesltli to může bý ze střechy, ale nezdá se mi, že bych to v bytě nevlhlo.

Chtěl bych to vyloučit pře tím, než odkopu barák a zaizoluji...

díky za Vaše názory

Lukáš

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Kudy jsou vedené svody okapů? Pokud vím, dost často se u kostek schovávaly (resp. vedly vnitřkem domu - zejména v případě ´ploché ´ střechy) -nebude problém zakopaný tady?

doplněno 06.09.12 12:46:

"Nad sklepemje ... betonový dvorek" - tak problém bude zřejmě tady - beton je (pravděpodobně) v nějakém štěrkovém loži (vyspádovaném k domu), které funguje i jako odrenáž a při dešti rychle svede ´napršenou´ vodu na zeď sklepa - porušená (špatně udělaná) izolace... Asi pomůže jen odkopat a izolaci opravit, případně drenáž svést do trativodu (nebo dešťové kanalizace) a zeď zvenčí ´doizolovat´ nopovou folií.

elduderino*
hodnocení

Nene ten je venkem a je nový... Myslím si, že to bude asi nedostatečnou izolací kolem baráku... ale nad sklepem je vyspádovaný betonový dvorek, tak je mi to divné proč se to děje za deště... Proto mi napadla ta střecha, zdá se mi nemožné aby to nebylo v bytě vidět...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]