Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fasáda - štuk - jaký a kdy

Od: egon* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

potřebuji udělat na fasádě štuk. Bohužel jsem musel provést ještě nějaký zásah a tak jsem včera musel ještě dodělat část jádrové omítky o tloušťce cca 3 cm ( jádrová omítka je vápená s malou "porcí" cementu). Plocha opravy je cca 1/2 m2. Chci se zeptat, jestli můžu již o víkendu natáhnout štuk ( mám strach, aby to na opravách nepraskalo - když jsem se dnes díval, ta jádrová při té tloušťce trochu praskla). A druhý dotaz od jakého výrobce štuk koupit. Štuk chci klasický neprobarvený na klasické rozfilcování.

Děkuji za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Natahovat štk 3 - 4 dny po naomítání jádrovou je brzo - omítka potřebuje vyzrát, doporučuju spíše tak ještě dva týdny ´vydržet´... To, že jádrová popraská je normální, ale praskání bude pokračovat celé zrání, takže by praskliny byly vidět i ve štukování.

A jakého výrobce? - to je skoro jedno, kvalita se zase tak moc neliší. Spíše se orientujte na druhy štuku - obyčejný, akrylátový, silikonový, silikátový... Doporučuju posledně jmenovaný, je slušně vodoodpudivý a přitom i prodyšný...

egon*
hodnocení

Díky moc za radu.

hodnocení

1x

Je moc brzy? je i není.Je to vápennocementová malta míchaná z vápna a písku s trochou cementu? pak klidně i druhý den.Pokud je to směs s pytle,tak nechat uzrát.Štuk je vždy štuk jen s tím rozdílem,že vnitřní neobsahuje cement a vnější anotakže pokud koupíte vnitřní ,nic se neděje -přidejte trochu cementu..Pro mne je nejlepší od cemixu,přijde mi,že se s ním dělá nejlépe! nebrat K12 a K13 výr.nwn.

egon*
hodnocení

Malta je míchaná. Ale už jsem se rozhodl, že to o týden odložím. Má býto víkendu vcelku teplo, tak by mě to schlo pod rukama. Díky za radu s tím cemixem. Používal jsem ho na vnitřní omítky a bylo to v pohodě.

egon*
hodnocení

Ještě jeden dotaz? Kolem oken jsem dával polyš+perlinu a lepidlo lepidle držet ten štuk od cemixu? V jiné otázce jsem četl, že jako ne a znejistěl jsem... Popřípadě je nutné použít penetraci?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]