Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Páska+hydroizolace - sprchový kout

Od: volnasek odpovědí: 10 změna:

dobrý den,

koupil jsem sprchovou rohovou vaničku, která ale na jedné straně (která bude přiléhat ke zdi) není rovná ale v cca středu vaničky mírně prohnutá od zdi - 6mm v nejširším místě. napadá vás čím to utěsnit? silikonem samozřejmě vršek, ale 0,5cm se bojím. napadla mě hydroizolace co mi zbude + rohový pásek? jen je otázka, jestli bude ta hydroizolace držet na obkaldech+sprcháči. je to SAKRET SBA (ten budu dávat pod dlažbu na sádrokarton)

koupelna bude provizorní na pár let a vzhledová stránka není důležitá

obklady plánuju až na zem

díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím . Já toto řeším Mamutem . ( ve stejné kartuši jako silikon ) A ,,krycí" vrstvu pak dělám silikonem Ravak. Mamut je tužší než silikon , tak dávám kartuš před použitím na radiátor , aby se trošku prohřála. Jde to potom líp. ... Jinak lepší by bylo usadit vaničku na ni dát přechodovou lištu a jet obkladem nahoru . Ale chápu že koupelna bude zatím provizorní . Pokud se vanička bude podezdívat , tak dávám do soklu kosek od zdi plastový vantilační kolečko. Nevím přesný název. Je to krytka s mřížkama , kudma může vanička odvětrávat a slouží zároveň ke kontrole jestli nezatýká a nebo jestli těsní sifon.

volnasek

taky zdravím, mamut je teda lepší? když bych ho nacpal do té spáry mezi vaničkou a dlažbou, otázka je, jestli pak půjde vanička nedej bože při nějaké opravě sifonu odtrhnout ode zdi? (stát bude je na nožkách + 4pilířích z ytongu nebo se vypění pěnou)

a můžete mi upřesnit tu přechodovou lištu? to je to samé jako se používá u obkladaček ty rohové nebo ukončovací plast.lišty?

díky

instalater*

Tu přechodovou lištu obklad - vanička nemůžu na netu najít . Našel jsem pouze obkladydokoupelny.cz/... je podobná jako ta rohová lišta , ale ta strana která dolíhá k vaničce je ,, gumovější ". V obchodě s obkladama budou vědět. Píšeš do spáry mezi vaničku a dlažbu. Já jsem myslel mezi vaničku a obklad. Tak nevím kdo se spletl. Pod vaničku nedávej! pěnu ale ytong který nalepíš lepidlem na obklad. Mamut jde odříznout nožem.

Také píšeš že koupelna je prozatimní , tak jsem počítal s tím , že obklad bude až na zem . V tom případě nejde dát tu přechodovou lištu.

volnasek

spára mezi vaničku a obklad. moje popisy a názvosloví dost pokulhávají teda.

já to právě na netu taky nenašel a včera v obchodě taky nevěděli, měli jen ty ukončovací a rohový.

asi ten ytong. na 4-5místech, na ytong hromádku malty a do toho tu vaničku posadím a až zatuhne, sundám a nasadím odpad. (vaničku zespoda nejdřiv obalím kuchyn.folii, aby šla následně vanička sundat

abych měl jasno:) v případě, že půjde obklad až na zem, použiju do spáry mamuta a na něj silikon. v případě že obklad bude začínat na hraně vaničky, musím sehnat tu lištu. chápu dobře? :)

díky

instalater*

Ta kuchyňská folie je zbytečná . To lepidlo k vaničce zase tak nepřilne. Mamuta bych použil vždycky . Podrží ti vaničku u stěny. Nezapomeň na hydroizolaci .

1. Položíš vaničku na zem . Obkreslíš její obrys + díru na sifon .

2.Vaničku podezdíš ytongem o 1,5 cm po obvodu méně než máš nakreslený obrys. ( o sílu obkladu + lepidlo) samozřejmě podezdíš i střed vaničky .

3. položíš vaničku nasucho na ytong a v otvoru pro sifon si změříš výšku od podlahy po spodek díry vaničky a na zem znovu namaluješ obrys díry na sifon.

4. Propojíš odpad se sifonem podle nákresu na zemi + výšku . je dobré aby to bylo přes dvě kolínka HT aby to mírně pružilo a ty jsi to mohl ještě doladit . Sifon nesmí ležet na zemi , ale asi tak 0,5 cm v luftě.

5. Ytong namázneš lepidlem . Usadíš vaničku . Vyvážíš! Vaničku odsuneš asi 0.5 cm od zdi . Do spáry naneseš mamuta asi 1cm od vrchu vaničky a dorazíš na zeď. Opět Vyvážíš! Nasadíš vršek sifonu a dotáhneš . Těsnění!

6. Po vytvrdnutí dáš bu´d silikon a nebo jestli tam nemáš obklad , tak přechodovou lištu se silikonem a jedeš obkladem nahoru.

7. Půjdeš to do hospody řádně oslavit a nezapomeneš mne pozvat.

volnasek
11.01.13 14:58

:d

mili3478*
hodnocení

0x

Dobry den ja mam dobre skusenosti s polyuretanovym tmelem v tube PU40 NEBO KLEMPIRSKY TMEL POUZIVAM JE NA STRECHACH ,ale myslim ze i na rohovou vanicku budou dobre barvu maji sedou

volnasek

dobrý den, tak jsem na něj koukal a ten PU40 myslíte aplikovat do té mojí mezery a na vrch poté sanitární silikon proti zatékání za vaničku? je pružný nebo zatuhne?

mili3478*

Dobry den ten tmel bych dal jen do te mezery ja ho pouzivam na lepeni vseho od oplechovani ted jsme s nim lepili dokonce schodiste naslapy taky vnitrni parapeta atd.kdysi jsem kolem vany kupoval takovou bilou samolepici pasku.taky se da pouzit ten sanitarni silikon ale s PU 40 mam jen dobre skusenosti co prilepi to drzi ,ale dejte si pozor na zaspineni rukou preci jen je to polyuretan a jen tak ho necim neodstranite

jabraka*
hodnocení

0x

loskutak.nova.cz/... možné to použít na tu vaničku.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]