Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
koupil jsem sprchovou rohovou vaničku, která ale na jedné straně (která bude přiléhat ke zdi) není rovná ale v cca středu vaničky mírně prohnutá od zdi - 6mm v nejširším místě. napadá vás čím to utěsnit? silikonem samozřejmě vršek, ale 0,5cm se bojím. napadla mě hydroizolace co mi zbude + rohový pásek? jen je otázka, jestli bude ta hydroizolace držet na obkaldech+sprcháči. je to SAKRET SBA (ten budu dávat pod dlažbu na sádrokarton)
koupelna bude provizorní na pár let a vzhledová stránka není důležitá
obklady plánuju až na zem
díky
Zdravím . Já toto řeším Mamutem . ( ve stejné kartuši jako silikon ) A ,,krycí" vrstvu pak dělám silikonem Ravak. Mamut je tužší než silikon , tak dávám kartuš před použitím na radiátor , aby se trošku prohřála. Jde to potom líp. ... Jinak lepší by bylo usadit vaničku na ni dát přechodovou lištu a jet obkladem nahoru . Ale chápu že koupelna bude zatím provizorní . Pokud se vanička bude podezdívat , tak dávám do soklu kosek od zdi plastový vantilační kolečko. Nevím přesný název. Je to krytka s mřížkama , kudma může vanička odvětrávat a slouží zároveň ke kontrole jestli nezatýká a nebo jestli těsní sifon.
taky zdravím, mamut je teda lepší? když bych ho nacpal do té spáry mezi vaničkou a dlažbou, otázka je, jestli pak půjde vanička nedej bože při nějaké opravě sifonu odtrhnout ode zdi? (stát bude je na nožkách + 4pilířích z ytongu nebo se vypění pěnou)
a můžete mi upřesnit tu přechodovou lištu? to je to samé jako se používá u obkladaček ty rohové nebo ukončovací plast.lišty?
díky
Tu přechodovou lištu obklad - vanička nemůžu na netu najít . Našel jsem pouze obkladydokoupelny.cz/... je podobná jako ta rohová lišta , ale ta strana která dolíhá k vaničce je ,, gumovější ". V obchodě s obkladama budou vědět. Píšeš do spáry mezi vaničku a dlažbu. Já jsem myslel mezi vaničku a obklad. Tak nevím kdo se spletl. Pod vaničku nedávej! pěnu ale ytong který nalepíš lepidlem na obklad. Mamut jde odříznout nožem.
Také píšeš že koupelna je prozatimní , tak jsem počítal s tím , že obklad bude až na zem . V tom případě nejde dát tu přechodovou lištu.
spára mezi vaničku a obklad. moje popisy a názvosloví dost pokulhávají teda.
já to právě na netu taky nenašel a včera v obchodě taky nevěděli, měli jen ty ukončovací a rohový.
asi ten ytong. na 4-5místech, na ytong hromádku malty a do toho tu vaničku posadím a až zatuhne, sundám a nasadím odpad. (vaničku zespoda nejdřiv obalím kuchyn.folii, aby šla následně vanička sundat
abych měl jasno v případě, že půjde obklad až na zem, použiju do spáry mamuta a na něj silikon. v případě že obklad bude začínat na hraně vaničky, musím sehnat tu lištu. chápu dobře?
díky
Ta kuchyňská folie je zbytečná . To lepidlo k vaničce zase tak nepřilne. Mamuta bych použil vždycky . Podrží ti vaničku u stěny. Nezapomeň na hydroizolaci .
1. Položíš vaničku na zem . Obkreslíš její obrys + díru na sifon .
2.Vaničku podezdíš ytongem o 1,5 cm po obvodu méně než máš nakreslený obrys. ( o sílu obkladu + lepidlo) samozřejmě podezdíš i střed vaničky .
3. položíš vaničku nasucho na ytong a v otvoru pro sifon si změříš výšku od podlahy po spodek díry vaničky a na zem znovu namaluješ obrys díry na sifon.
4. Propojíš odpad se sifonem podle nákresu na zemi + výšku . je dobré aby to bylo přes dvě kolínka HT aby to mírně pružilo a ty jsi to mohl ještě doladit . Sifon nesmí ležet na zemi , ale asi tak 0,5 cm v luftě.
5. Ytong namázneš lepidlem . Usadíš vaničku . Vyvážíš! Vaničku odsuneš asi 0.5 cm od zdi . Do spáry naneseš mamuta asi 1cm od vrchu vaničky a dorazíš na zeď. Opět Vyvážíš! Nasadíš vršek sifonu a dotáhneš . Těsnění!
6. Po vytvrdnutí dáš bu´d silikon a nebo jestli tam nemáš obklad , tak přechodovou lištu se silikonem a jedeš obkladem nahoru.
7. Půjdeš to do hospody řádně oslavit a nezapomeneš mne pozvat.
Dobry den ja mam dobre skusenosti s polyuretanovym tmelem v tube PU40 NEBO KLEMPIRSKY TMEL POUZIVAM JE NA STRECHACH ,ale myslim ze i na rohovou vanicku budou dobre barvu maji sedou
dobrý den, tak jsem na něj koukal a ten PU40 myslíte aplikovat do té mojí mezery a na vrch poté sanitární silikon proti zatékání za vaničku? je pružný nebo zatuhne?
Dobry den ten tmel bych dal jen do te mezery ja ho pouzivam na lepeni vseho od oplechovani ted jsme s nim lepili dokonce schodiste naslapy taky vnitrni parapeta atd.kdysi jsem kolem vany kupoval takovou bilou samolepici pasku.taky se da pouzit ten sanitarni silikon ale s PU 40 mam jen dobre skusenosti co prilepi to drzi ,ale dejte si pozor na zaspineni rukou preci jen je to polyuretan a jen tak ho necim neodstranite
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.