Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,zajímalo by mě,jestli se za standartní vybavení pronajímaného bytu počítá i přípojka na pračku.. Nastěhovala jsem se do bytu,při prohlídce mi bylo řečeno,že odpad z pračky budu muset dát do vany,s čímž jsem neměla problém.. O přípojce ani zmínka.. v den nastěhování a umístění pračky,jsem zjistila,že v koupelně není přípojka.. Oznámila jsem to domácí a ta mi řekla,že jde o malou částku,kterou bych si mohla uhradit sama.. Souhlasila jsem,ale když mi předložila účet s částkou 2 171,- ,protočily se mi panenky... Je mi jasné,že ve chvíli,kdy jsem byt převzala,podepsala smlouvu a souhlasila,že přípojku zaplatím,nic s tím už neudělám,ale zajímalo by mě,zda má právo chtít po mě přípojku zaplatit,jestli už to nemělo být hotové ve chvíli,kdy byt chtěla pronajímat.. díky za odpovědi
Dobrý den,
ta částka je samozřejmě dost přemrštěná,ale hlavně už z principu to mělo být hotové od majitele bytu.Dřív jsem též pronajímal byty,ale nikdy by mně nenapadlo,abych třeba tuto přípojku dal k úhradě nájemci.
Nevím, jestli paní domácí nechala nainstalovat přípojku a odpad ze stříbra, ale ventil, který se dává mezi zeď a vodovodní kohoutek stojí nějakých 350 kč a k odpadu pod vanu sifon s odbočkou, také tak nějak. Práce pro instalatéra, příjezd, demontáž, montáž, odjezd, víc jak 1.000kč nebude. To asi přeháním, ale asi tak. Pokud obě záležitosti paní domu nenechala zasekat pod kachlíčky do zdi. :D Má byt na to, aby vydělával, tak to dělá. Není charita.
Děkuju za odpověď,navíc instalatér nic nesekal,odpad a přívod vody jsou vedeny plastovými trubkami kolem vany...také mi přijde cena přehnaná...
Můžete mi prosím tu práci vyfotit, podle mně je to slušná zlodějina. Já mám totiž naprosto jiný cenník, asi ho budu muset
předělat , ale nemůžu soudit, tu práci jsem neviděl
Tak tedˇnevím, jestli mám napsat pravdu, ať Vás nenas..u před Vánoci. když vezmu material dvojity ventil cca150kč, odpadní hadice 1 metr za 50kč, 3 sponky a sifon 200kč. Práce cca na 1 hodinu, takže pokud bych to neměl daleko, tak za 1000 max + kafe. Ale chápu, že v dnešní době, aby člověk dostal zakázku , tak musí mazat. Dělá to cca 10% ze zakázky, ale i víc. Každopádně pěkné Vánoce (myšleno upřímně)
kombinovaný roháček Schell 500,-
Sifon umyvadlový s vývodem na pračku 140,-
stahovací páska 14,- 3 Ks
hadice odpadní 2,5 m 130,-
hadice přívodní 2,5 m 100,-
dvojnipl 3/4" mosazný 35,-
hadicová spojka mosazná 40,-
takze material je za 987,-
prace, coz je demontaz puvodniho rohacku, montaz noveho kombinovaneho rohácku a vymena sifonu za novy s odpadem na pracku kolem 500,- , tak to uz je 1487,-
pak uz zbyva doprava, to znamena cesta k zakaznikovi, tam zjistit co vlastne po me chce presne za upravy, jelikoz clovek neni jasnovidec, tak ani sebou nema vetsinou vsechny potrebne veci, takze sepsat a vyrazit je nakoupit, nevime, jak to mel daleko k zakaznikovi, jak daleko do prodejny, pri 10,- za kilometr by to odpovidalo briblizne 60 najezdenym kilometrum, tak ta cena neni nijak velika.
To takhle budete mít ty hadice po zemi v koupelně?! Šílené!
Navíc, až se odpad trošku zanese aviváží a škrobem a kamenem, půjde vám při napouštění a vypouštění pračky smrad do místnosti odpadem z umývadla. Chybí tam ještě jeden sifon se zpětnou klapkou.
jakou nouzák dobrý ale na stálo ani za nic,to snad v plastu,nebo aspon nějak do lišt než to válet po zemi
No to mi ani neříkejte,tady jen necháte zaschnout kapku na nerez dřezu,je tam vodní kámen a ano,tohle má být finální verze...
tak asi tak kombinovaný ventil rohový cca 180kč,vypouštěcí okolo 3m-100kč,napouštěcí okolo 4m -130kč jesli dával sifon nevím,tohle max hodinka práce a nevím co by tam dělal,suma sumárum 1000-1200 by muselo stačit ale přes 2 tis to je za tohle garda-ještě na udržbu mazec kdyby to nachytal aspon do příchytek aby se to neválelo po zemi ale zase to zvednete a budete pod tím moct šurovat
Až po napsání svého příspěvku jsem přečetl ten Váš. Jsem rád, že to tady vidí aspoň někdo stejně
Pouzil bys srackovy material a jeste bys tam jezdil zadarmo a delal bys zadara sponzora s tema tvejma cenama.
Zadarmo nedělám, pracuji takhle normálně. Neppotřebuji jezdit mercedesem, chodím normálně spát s pocitem dobře vykonané práce, jsem rád, když je zákazník spokojen. Nemám rád řemeslníky, kteří se chovají jako nebankovní společnosti. Nechovám se jako vykořisťovatel. A materiál na našem trhu je z 80% čajna,
Maceško, bedete si muset v budoucnu uvědomit, že se můžete spolehnout pouze na sebe. Až vás párkrát někdo takhle "natáhne", naučíte se spoustu věcí udělat si sama. Až najdete nějakou pevnou krabici ze dřeva, z plasu, založte v ní dílnu. Pořizujte si postupně pár nejdůležitějších kousků nářadí. Šroubovák s vyměnitelným koncem větší i malý, kombinačky, sikovky, menší hasák, kladívko, cvikací kleště, zkoušečku. Také jsem takhle, jako vy, začínala. Pak pomalu nastupovala doba, kdy jsem si sama malovala, sádrovala, dokázala opravit kapající kohoutek, propouštějící splachovač, tekoucí odpad na wc, blikající světlo, zapojit si i dcerám po stěhování pračku. O zatlučení hřebíků nemluvím, to je samozřejmost.
A také se naučíte dívat se řemeslníkům pod ruce, abyste se to naučila a nenechala se oblafnout, protože z vás, za zády, mají srandu. :D Kde máte hlavní uzávěry vody a plynu, jističe v bytě i na chodbě víte? A víte, jak se k tomu všemu otvírají přístupová dvířka? To je vždycky první, po čem se sháním. A to od té doby, kdy pro mě přiběhla sousedka z horního bytu uprostřed noci, že jí teče voda. Byt byl pod vodou a ona cpala na chrlící trubku ručník. Vůbec netušila, že vodu lze zastavit.
Je tomu asi rok, co všechny práce, které vám popisuji nemohu dělat. Nemám sílu v rukách, ani když se naštvu. Ale vím o lidech, kteří mi to opraví a kterým však nikdy nesmím zůstat dlužná. Ale vím, kolik co stojí a jakou má jejich práce hodnotu.
Ať se vám dobře bydlí, bez komplikací.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.