Jaký domácí presovač?

Od: Datum: 04.09.12 11:38 odpovědí: 5 změna: 09.09.12 09:07

Ahoj,

uvažuji o koupi presovače domů, poradíte? Kapacita cca 1 - 2 kávy denně, raději bez mlýnku, hodně navyšuje cenu presovače, raději si koupím mlýnek, anebo si nechám namlet kávu přímo v obchodě.

Ještě jeden dotaz - mám v blízkosti prodejnu Tchibo, můžete tamní zrnkovou kávu doporučit (myslím tu sypanou v pytlích, ne běžnou kávu Tchibo zabalenou v pytlících)?

Helena


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 04.09.12 14:41
 
avatar

Doporučuji zvážit koupi s mlýnkem. Čerstvě namletá a rovnou spařená káva je nesrovnatelná s týden pomletou. Mám doma 3 roky presovar Saeco, koupený z druhé ruky za zlomek ceny. Na počítadle 18700 káv a celou dobu bez sebemenší závady! Za nejchutnější kávu je považována 100% Arabica, ale to je jen můj názor, někdo může upřednostňovat Robustu, případně mix obou.

 
Datum: 04.09.12 15:43
 
avatar

Já jsem také pro přístroj s mlýnkem.Viděl jsem fagor kolem 5000 ale dá se koupit i drahší kousky.

 
Od: jenda99*
Datum: 07.09.12 22:22
 

Dle všech recenzi je nejlepší Jura - do levných bych raději nešel. Dle testu nevari tak dobrou kávu + je potreba je komplikovaně čistit po kazdem použití. Pokud levný přístroj pak bych volil nějaky na kapsle.

 
Datum: 07.09.12 22:47
 

káva z kapslí není káva, jen náhražek byť někdy celkem vydařený... Presovač jedině s mlýnkem, já osobně mám Saeco, celkem spokojenost (za 4 roky 2 opravy - asi už asijský výrobek) denně v provozu. Dnes bych asi šel do značky jak je tu uvedeno Jura.

 
Od: kjtm
Datum: 09.09.12 09:07
 

Dobrý den,

vestavěný mlýnek nejen prodražuje presovač, ale navíc v dlouhodobém horizontu znehodnocuje chuť kávy, protože se nedá efektivně čistit. V práci jich pár máme a přestože mají pravidelný servis, káva se nedá pít, aspoň ne s požitkem...

Na chuťi kávy se, dle mého, projeví nejvíc:

1 - Typ kávy (Tchibo není dobrá káva, ani žádná další, co je běžně k máni v supermarketu, možná ještě tak Illy - nejlepší je koupit si kávu ve specializovaném obchodě, neřekl bych, že je to o tolik dražší, rozhodně to bude řádově výhodnější než kapsle v poměru cena/kvalita)

2 - Čistota presovače - jsem pro maximálně jednoduchý presovač, bez složitých mechanických částí, který lze všude pohodlně čistit. Osobně uchovávám presovač v suchém stavu (vyleju zásobník, vytáhnu, lehce vše vysuším).

3 - Správná jemnost mletí (to člověk časem pozná, káva z presovače nekape (příliš jemné), ale teče spíš pomalu, než rychle (příliš hrubé)). Rozhodně bych si ale nenechal mlýt kávu v obchodě, to pak nebude mít skoro žádné aroma.

4 - Tlak presovače - ten je opravdu důležitý, aby měla káva plnou chuť, ale zase není třeba být v tom extrémista.

-

Takže moje doporučení je ruční mlýnek, co se nerozbije, s regulovatelnou jemností (velmi, velmi tvrdé dřevo nebo jiný pevný materiál):

Tento jsem zatím nezničil a mechanicky je navržený super (čištění, regulace, mechanická odolnost, záruka):

http://www.lodos.info/node/20/810

A tohle používám jako presovač:

http://www.mall.cz/espressa/delonghi-ec-155

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.