Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu použít čerstvé dřevo na latě

Od: vasek* odpovědí: 4 změna:

Mám desky (prkna) ze smrku. Kulatina ležela 4 měsíce na pile a pak se přede třemi týdny nařezaly desky (prkna), Z desek si chci nařezat latě tj. o síle desky a použít na rošt pod venkovní obklad. Mohu to použít? Nebude to moc čerstvé?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Pokud budou latě dobře připevněné k podkladu (zdi), aby se nemohly kroutit, proč ne?

Jen trošku nerozumím - když teď jsou to "prkna" , jaké "latě o síle desky" z toho chceš řezat?

doplněno 04.09.12 12:31:

U "nás" se taky říká deska - a znamená leckdy totéž, co lať, prkno - proto jsem se ujišťoval... ;)

Hranolky 2,5 x 2,5 - i z takto čerstvého dřeva můžeš použít naprosto v klidu, v podstatě se nemá co a kam kroutit - ty udrží rovné i latě obkladu...

vaszek

no myslel jsem tim latě 2,5x2,5 - prostě z jedné desky (u nas se řika deska) tedy z jednoho prkna udělam cca 4 latě

buss
hodnocení

0x

Pokud nebude dále "pracovat" proč ne. Uměle nechat zestárnout, vysušit.

jendad
hodnocení

0x

Já jsem použil čerstvé dřevo na rošt pod sadrokarton a žadný problém .Ale je zde duležité ,aby to bylo přidělané v malých rozestupech .Já jsem dělal stavbu two by four .Takže jsem měl rozestupy fošen 60cm. Pokud dáte 1m tak to asi nebude ono :)

Doporučil bych spíše rozměr latí 2X5cm .Já jsem použil 5x5cm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]