Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřeboval bych atipickou šachtu na zahradu, měla by mít rozměry 2m hloubka, 1,2m délka a 10 až 20 cm šířka (zde je mi to jedno). Hledal jsem různě po internetu, ale betonové šachty jsem našel jen kruhové (nehodí se mi to do půdorysu, potřebuji, aby byla u domu).
Jediným parametrem šachty je, aby se neprohýbala a byla izolovaná na vodu. Vím, že ji můžu vytvořit sám, například ze ztraceného bednění (to mi přijde drahé a zbytečně široké), nebo odlitím betonu přímo podle formy (na to si netroufám odhadnout šířku stěn a počty roxorů).
Tedy vím, že existují tyto dvě řešení, ale zajímalo by mě jestli není něco existujícího co se dá koupit. Díky
Nechat si ji vyrobit např. z Novoduru nebo hledat něco již hotového, podobného tvaru. Šalování bude hrozná práce a ztracené bednění je pro vás drahé. Problém je, že samotná váha betonu určuje, že stěna nemůže mít 5 cm. Mohlo by to být i železné a jen to betonem oblít, ale bez jeřábu to nejspíš nepůjde usadit, proto ten plast.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.