Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadost o pomoc s trvalym pobytem pritelkyne

Od: tomasnemec* odpovědí: 5 změna:

Dobry den,

chtel bych se zeptat...jsem clenem bytove druzstva SBD Vitkovice v Ostrave. Jako najemnik je tam uvedeno pouze me jmeno. Jmeno pritelkyne je ve smlouve sice uvedeno tak, ale jen jako osoba, ktera tam bydli se mnou. Momentalne byt prodavam a s pritelkyni jsme se rozesli. Zili jsme spolu nejaky cas a ma u me nahlaseny trvaly pobyt. Na byt uz mam prodejni smlouvy a byt bude v brzke dobe prodan novemu majiteli. Ve smlouve je uvedeno, ze si musi vsichni, kdo bydleli v mem byte odhlasit do urciteho data trvaly pobyt. Pokud to neucinime, budeme sankciovani 1000kc za kazdy den po tomto datu. Pro mne to neni zadny problem, ja mam kam jit a kde se prihlasit, ale pritelkyne mi vyhrozuje a dela naschvaly, ze se odsud neodhlasi. Pry, podle jejich slov mam povinnost ji najit adekvatni nahradu bydleni. Uvadim jeste, ze uz jsem ji odhlasil na druzstvu z meho bytu, tudiz jsem tu momentalne napsany jenom ja jako jediny bydlici. Je nejaka moznost ji prinutit k odhlaseni do daneho terminu nebo jeji povinnost tak ucinit, kdyz jsem byt prodal? Prosim poradte, protoze to co se momentalne deje a co si dovoluje opravdu nema obdoby. Dekuji!

Nemec

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vyrizeni zruseni trvaleho pobytu neni hned.Kdyz jsem to resil ja tak to trvalo okolo 3 mesicu a podle toho co jsem pochopil prodavajici za tuto dobu bude sankciovan nejakou castkou.Uplne nejlepsi by bylo udobrit se s byvalou pritelkyni, treba ji koupit kytici a pozadat ji aby se sama odhlasila.Pokud nebude jina moznost doporucuji navstivit mestsky urad a pozadat o zruseni trvaleho bydliste.Take bych si promluvil s budoucim majitelem, vysvetlil situaci a udelal dodatek ke smlouve v ktere bude, ze tato osoba bude odhlasena v prubehu 3 mesicu.Hodne stesti

technikjirik*
hodnocení

0x

co vám na to řekl právník? předpokládám že nejste hloupý aby jste jej nenavštívil.

jabraka*
hodnocení

0x

Já bych si s tím těžkou hlavu nedělal,to,že je někdo přihlášen k trvalému pobytu i na smyšlené adrese se vyskytuje stále.Pro tebe,jako družstevníka,jsou závazná pravidla bydlení pro družstevníky.Tedy stanovy družstva.Kromě toho má družstvo právníka,pro tyto případy a ten by ti měl zdarma být k dispozici.Zajdi na družstvo a chtěj to vyřešit s nimi.Hlavně se nenech odbýt,ani družstevní úředníci nejsou bez chyb.

JABRAKA

paja*
hodnocení

0x

Pokud s Vámi přítelkyně nežije a nějakou dobu nežila můžete jí TP zrušit sám na příslušném MÚ nebo OÚ .Vyplníte příslušný formulář,proběhne správní řízení a pokud bude vše v pořádku ,zruší Vaší přítelkyni trvalý pobyt.

dusatka*
hodnocení

0x

Žádnou povinnost hledat jí náhradní bydlení samozřejmě nemáte. Pokud Vám dělá problémy a nechce se odhlásit sama (což se dělá tak, že se prostě přihlásí k trvalému pobytu jinde), můžete jí nechat trvalý pobyt zrušit. K tomu jsem zde v poradně již několikrát psala, co vše je potřeba, stačí si vyhledat příslušné dotazy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]