Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zbořit zděný oblouk?

Od: michaltopic* odpovědí: 3 změna:

Potřebuji poradit, jakým způsobem bych se měl pustit do bourání zděného oblouku. Mám to rozmlátit od spodu a nebo ze zhora? Aby mi to nespadlo celé. Nejlepší by bylo, kdyby ten vrchol oblouku zůstal a zmizeli jen rohy. Abych to pak podepřel ytongem. Místo průchodu bude nika pro police a tak.

Jak zbořit zděný oblouk?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Shodit celé - prolomit hořejšek oblouku (do chodby), strany pravděpodobně spadnou samy, vypodkládání a dozdívání středu nemá smysl - kdoví z čeho (dutá cihla - vidím-li dobře) a jak je oblouk vyzděný...

doplněno 03.09.12 14:03:

Podle mne hořejšek bez boků (sloupků) nevydrží, proto doporučuju shodit to celé...

Nevím, jaká je krytina na podlaze - ale aby ji padající kusy zdiva nepomlátily, stačí položit pár prken (lépe třeba staré palety) a na to karton. Pak - podle mne, stačí stoupnout si z ´čela´ klenby a bacit velkým kladivem - jakmile se vršek prolomí (vysune) a spadne, vybourání boků bude snadné.

michaltopic*
hodnocení

Je to dutá cihla a vyzděné to pravděpodobně bude až tak 30 cm pod strop. Protože pod strpem vede vrchem té zdi železobetonový věnec. A to je právě docela dost materiálu, který nevím, jestli vydrží, když ho budu bourat. Nemám nikoho, kdo by mi to přidržel, nemám lešení, nic ... ale asi to bez toho, abych to sundal všechno, neudělám.

jabraka*
hodnocení

0x

Stejně jako u bourání jakéhokoliv otvoru do zdi,mělo by se pamatovat předem na překlad nad budoucím otvorem.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]