Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvod TV signálu po bytě

Od: ondrab odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych rozvést po bytě televizní signál a nevím jestli to půjde zrealizovat.

Chci koupit novou anténu na střechu a zní vést jeden kabel do bytu do jedné zásuvky. Na té samé stěně ve stejném místě z druhé strany bude druhá zásuvka a z té bych to chtěl vést pod podlahou v husím krku do třetí. Je to možné takhle zrealizovat? Nechce se mi tahat od antény 3 kabely protože mám nová plastová okna a dohusího krku který mám vyveden vedle okna se vejde už jen jeden kabel, zbytek jsou kabely od satelitu.

A kdyby to bylo možné jaké zásuvky mám koupit. Ja si myslím že dvě průchodné a ta poslední koncová.

A druhá otázka:Anténa by měla sloužit pro 5 televizí. K sobě bych vedl 3kabely výše zmíněné a k našim do spodního bytu další dva.

Prosím o radu jaká anténa je k tomu ideální co na ní koupit za rozbočovač, zesilovač jaký kabel, vlastně vše co ktomu budu potřebovat. (prosím jestli to bude možné i s odkazi na nějaké eshopy).

Nebo alespoň nějaké nápady jak by to šlo zrealizovat.

Děkuji Všem za ochotu a pomoc.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Především je potřeba anténa s dobrým ziskem(dB)širokopásmová na celou šíři DVB-T signálu.Zesilovač potřebný není.Na každém rozbočení musí být rozbočovač.Existují rozbočovače i s krabičkami pod omítku.U antény je třeba symetrizační člen pro koaxiální kabel.

JABRAKA

kamill*
hodnocení

0x

Ja by som rozvod satelitného i teresterialné signálu riešil iba Multiprepinačom EMP Centaury cca 65 Eur -iba koax a F konektory
. Konvertor musí byt typu Quattro -4 koaxy do zosiku a jeden na pozemnú antenu.Počet rovnocenných výstupov min. 6 uroven nastavitelná

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]