Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu. Rekonstruuji půdní prostor, kde budu mít byt. Jde mi te´d ovšem o podlahu. Na prkneném záklopu byla škvára a keramické dlaždice, které jsem odstranil až na zmíněný prkenný záklop, který je ze spoda přibitý na trámy. Na tyto trámy chci dát dřevěné vazníčky (viz výkres). Jde mi teď ovšem o 2 věci:
1: Jak je uchytit tak, aby mi nepopadali před montáží 2xOSB 15mm PD?
2: Nepočítám stím, že jakmile je položím, tak z nich vznikne dokonalá rovina...tudíž jak je vyrovnat? Stačí je položit a pak například nějakým elektrickým hoblíkem zbrousit do jednotné výšky?
Děkuji
Jirka
1. jste přesvědčený, že stávající nosné trámy jsou v pořádku? Navíc u těchto trámů nebylo počítáno s takovou nosností. Hlavně je zkontrolujte ve stěnách, já osobně dal přes nosné stěny buď I profily, nebo nové nosné trámy a až na to postavit rošt (max rozteč 40 cm). Samozdřejmě ty původní ponechat jen ať nesou strop.
2. rovinu jsem rovnal elektrický hoblíkem, za pomocí laseru když jsem prošel každý kousek roštu s označenou mírou a nakonec ještě dlouhou vodní vahou jsem to projel. Pak jsem až zaklopil. Samozdřejmě na rošt vybírat rovné fošny.
1. Ano jsem o tom přesvědčený. jenom škváry a keramické dlažby s betonem jsme vyházeli 3 plné kontejnery, takže v tom bych problém neviděl...ale taky se můžu mýlím a v tom případě se propadnu o patro níž...
Jinak pořád nějak nevím jak je spojit, když jsou na přesah 2, aby se mi nerozjeli nebo nespadli...jedině nějak prošroubovat..
2. Na rošt bych chtěl dát 1x nebo 2x 15mm OSB P+D a na OSB plovoucí podlahu nebo palubky, ještě uvidím...
Jinak s tím laserem to je dobrý nápad zkusím si ho sehnat jestli ho někdo nemá...
Určitě dejte dvě OSB, já jsem je nakonec koupil v Baumaxu jako podkladové desky 16 mm, jsou větší než klasická OSB a tím máte míň spojů. Cena přes projektovou kartu byla nejmenší v ČR.
Já jsem fošny u roštu prošrouboval 100 mm vrutem. Ale vy budete mít jiný systém roštu, já jsem ho dělal na stojky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.