Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výroba dětské postýlky

Od: kravsko* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den

Poradíte mi někdo kde mohu najít návod na výrobu dětské postýlky? Má se mi narodit dítě a rád bych si vyrobil postýlku sám...mám doma ale smrkové dřevo, nebude to vadit?

Děkuji za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Postel
S materiálem co máte, si nedělejte starosti, horší by bylo mastnější dřevo, jako třeba borovice. Když dobře opracujete a natřete správným lakem, bude dobrý i smrk.
Pro inspiraci pár odkazů, případně vyhledejte heslo Postýlky
slune-cz.cz/...
malvik.cz/...
doplněno 02.09.12 21:41: Mnou vyrobená první postýlka měla základ z normální válendy, na jednom konci jsem namontoval skříňku se šuplíky, na vrchu se dalo přebalovat. Zbytek přední strany a druhý kratší konec byly "šprunclíky"z dětské ohrádky nalezené u popelnic, a zadní strana byla ze sololitu, potažená tapetou s dětským motivem.
Aspoň izolovala od zdi. Podlážka byla z počátku výše, kvůli ohýbání, jak ratolest rostla, podlážka šla dolů. Později jsem jednu tyčku vybral, aby dítě mohlo samo vylézat.

Zase borovice má výhodu, že se neštípe, což u smrku se nedá moc říci. Ten dokáže někdy udělat pěknou šíbru. Ale když si s tím člověk vyhraje, je to v naprostý pohodě.

mowla*
hodnocení

0x

Smrkové dřevo je OK - pokud je dost zralé, aby ´nesmolilo´, i když tvrdé umožní subtilnější konstrukci...

Inspiraci je možné najít třeba tady - detske-postylky24.cz/... ...

hodnocení

0x

Dřevo je v pohodě, řádně to vše obruš, ať si potomek hned nezadře třísku, po opracování dřevo namoč vodou, nech uschnout a obruš znova, navíc si dej pozor na vzdálenost šprunclí, radši je dej hustěji, klidně středy po 10 cm.

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Zajděte do větší knihovny, určitě budou mít knihy pro kutily. My máme taky knihy, ale návod na postýlku tam nebyl. Jinak by jste ho obdržel jako dárek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]