Nejste přihlášen/a.
Tímto žádám všechny zkušené řemeslníky o radu...koupily jsme starší baráček ,odkryly podlahy v patře pod kterými byly uloženy desítky nééé stovky kýblíku suti , tu jsme odstranily. Zustaly jen nosné trámy a prkna. Prkna je třeba vyměnit , udělat dřevěný rošt na který bysme chtěli opět dřevěnou podlahu a chtěl bych se zeptat jak postupovat při pokládání roštu , prkených podlah a jestli dávat nákou tepelnou či zvukovou izolaci popřípadě filii , pokud v patře budou dětské pokoje a ložnice. pokud by měl někdo fotky jak postupovat , podrobný seznam materiálu budu rád za každou radu či foto,
Určitě prostor mezi trámy vyplnit vatou, čím víc tím líp, záleží co máte za prostor dole. Já jsem dělat stejnou věc, ale nosné trámy šli pryč a místo nich I profily a beton. Ve Vašem případě hlavně pořádně zkontrolujte nosné trámy ve stěnách (v patkách), u mě vypadaly zdravě než jsem do nich poklepal, rázem polovina odpadla. Jinak je spousta možností jak to opravit, pošlete mi mail (c.dalle@seznam.cz), a já Vám pošlu fota.
díky za rady , případně za foto.Dnes jsem usoudil , že i nosné trámy musí ven a jelikož chci zvýšit podhledy z místnosi pod tak to budu celé zvedat a dávat nové. je to mazec jsem v tomto oboru laik ale chci si hodně udělat sám a na firmu nemám a ani bych nechtěl. mail je migal98@seznam..předem díky Michal
Dobrý den, skladbu podlahy Vám neporadím... sice jsem ji dělal, při přestavbě půdy na podkroví, ale není udělaná zcela správně.
Co se týká zateplení - po vybrání izolační suti (škváry, hlíny, atd.) jsem prostory mezi trámy vyčistil (zametl, vyluxoval), následně trámy i desky stropu pod nimi nastříkal zeleným Bochemitem (ochrana dřeva proti škůdcům). Následně prostory mezi trámy vyplnil vatou Isover Domo - změřte si výšku trámů a podle toho kupte vatu. Nato přišel rošt z dřevěných hranolů, na které posléze přišel záklop z OSB desek (pero-drážka) - 2 vrstvy na sebe kladené křížem.
Fotky nějaké mám, mohu poslat na mail, nebo někam umístit na web a poslat odkaz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.