Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak utěsnit okenní rám bez butylové pásky?

Od: hansschuman* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Chystáme se před rekonstrukcí koupelny vyměnit i staré dřevěné okno za plast.

Řešíme ale vzduchotěsné (parotěsné) napojení okna do stavebního otvoru.

Samozřejmě i mě hned napadla speciální okenní butylová páska.

Bohužel se ale prodává v nejmenším balení 15m a to je o mnoho více, než potřebujeme... okno je 90x90 cm, tudíž stačí jen metry 4.

Zkoušel jsem už sehnat menší množství, ale ani na bazarových portálech nic. Asi nikomu nezbývá. *zed*

Je nějaké jiné řešení než tato páska?

Nebo musím vyhodít peníze za celé balení pásky, které se pohybuje kolem 500-1000,- podle metráže?

Děkuji za rady

Hans S.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

při izolování minerální vaty parotěsnou fólií používáme toto: sadrokartony-ostrava.cz/... jestli budete mít cestu náhodou přes Přerov, napište 10 metrů vám věnuji zadarmo

hansschuman*
hodnocení

Dobrý den,

Zajímavý nápad.

Děkuji. zkusím

Hans S.

uska*
hodnocení

0x

Navštívila bych v okolí majitele domků s čerstvě vyměněnými okny, zjistila firmu co okna zabudovávala a jsem si 100% jistá, že vám firma či živnostník prodá 4m.

Jinak 45m pásky stojí 300,- Kč, tak si jí kupte a zbytek prodejte

geotextilie-membrany.hled/...

hansschuman*
hodnocení

Tuto pásku mám a není to ona.

Okenní páska (folie ) vypadá takto

luig
hodnocení

0x

Už jsem to zde psal několikrát tato páska je jen zbytečnost která vytahuje lidem peníze z kapes a nemá v konstrukci žádný smysl,

hansschuman*
hodnocení

Na to jste přišel jak?

Kondenzace vodních par na ostění není žádný výmysl..

Lepší než řešit vlhkost a plíseň okolo oken je lepší tomu předcházet

Páska zajistí vzduchotěsné napojení oken na konstrukční otvor i po vzniku netěsnosti na styku pěna-okno-stavební konstrukce

Hans S.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]