Použil jsem venku na zakrytí otvoru nemagnetický nerez plech. Bohužel je jako zrcadlo a je to jako pěst na oko. Potřeboval bych poradit s nějakou chemikálií, která mu dá alespoň nějakou patinu, protože nechci čekat desítky let na korozi vlivem počasí. Děkuju za rady. R.
Pokud je plech nemagnetický, jedná se asi o austenitickou nerezavějící ocel, což je nejkvalitnější a nejdražsí druh nerezavějící oceli. To "zrezavíte" velmi těžko. Jedině to něčím natřít, nebo použít jiný plech.
raadek*
No právě, že je velmi kvalitní. Ale zkusím tu sůl s železnými pilinami. Dík.
jabraka*
To je takovýž problém sehnat kousek obyčejného plechu?
JABRAKA
raadek*
Kvůli dlouhodobé životnosti v agresivním prostředí byl nerez jediným řešením. Už to vrtání a další úpravy nerezu mě dalo dost práce a 3mm hliník jsem v takovém rozměru nesehnal.
Tak nic nezabralo. Možná by pomohl autogen, ale nakonec jsem sehnal silný hliník. R.
miljan*
Zkus z rozbrušky na nerez "najiskřit" obyč. železo. Nerezový plech, co byl v dosahu rozbrušky, jsem viděl venku orezlý v místech, co dostal zásah.
standam*
zalezi na typ nerezu - je vice druhu
ALE, kazdy nerez tzv. chytne hnedou pri sebemensim zustatku zeleza od naradi apod. proto napr. nerez potrubi a svary se cisti mozasnym ci specialnim kartacem
takze, vem drateny zelezny kartac a parkrat plech poskrab, sul s vodou + vlhkost vse urychly (morska sul bude lepsi)
s nerezem a morskou vodou (morem) + zbytky zeleza od naradi, tak stim mam velkou zkusenost, staci 1-2 dny u more
dale nerezu da zabrat i CH4, ale to by jsi musel na par dni dovest na ČOVku neni to vtip, take to tabere
raadek*
Už nemůžu hodnotit, ale děkuju za odpovědi. Jak jsem psal, nahradil jsem ho trojkou hliníkem a z nerezu si udělám nezničitelné zrcadlo. R.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.