Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuju zrezavět nerez plech

Od: raadek* odpovědí: 13 změna:
Použil jsem venku na zakrytí otvoru nemagnetický nerez plech. Bohužel je jako zrcadlo a je to jako pěst na oko. Potřeboval bych poradit s nějakou chemikálií, která mu dá alespoň nějakou patinu, protože nechci čekat desítky let na korozi vlivem počasí. Děkuju za rady. R.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Natři to hnědou barvou nebo nějakou železitou barvou. Jednou jsem potkal rezavého trabanta. *smich* Byl natřený barvou s příměsí železa.

itan71*
hodnocení

2x

Polož na to rezavý plech a dej ven a za pár dní uvidíš nemusíš čekat desítky let

doplněno 01.09.12 20:00:

Nebo to přetři barvou

doplněno 01.09.12 20:15:

*palec**andel*DĚKUJI ZA HODNOCENÍ*ua**tuc*

mowla*
hodnocení

2x

Posol to a přikryj ´černým´ plechem - za tyden či dva máš orezlo...

jakojaaa
hodnocení

0x

Pokud je plech nemagnetický, jedná se asi o austenitickou nerezavějící ocel, což je nejkvalitnější a nejdražsí druh nerezavějící oceli. To "zrezavíte" velmi těžko. Jedině to něčím natřít, nebo použít jiný plech.

raadek*
hodnocení

No právě, že je velmi kvalitní. :) Ale zkusím tu sůl s železnými pilinami. Dík.
jabraka*

To je takovýž problém sehnat kousek obyčejného plechu?

JABRAKA

raadek*
hodnocení

Kvůli dlouhodobé životnosti v agresivním prostředí byl nerez jediným řešením. Už to vrtání a další úpravy nerezu mě dalo dost práce a 3mm hliník jsem v takovém rozměru nesehnal.

aaa33
hodnocení

0x

je na to specialni kysleina na umele vyvolani a vytvoreni koroze.

ladaadal*
hodnocení

0x

Na to stačí trochu kyseliny z autobaterie.

raadek*
hodnocení

Tak nic nezabralo. Možná by pomohl autogen, ale nakonec jsem sehnal silný hliník. R.
miljan*

Zkus z rozbrušky na nerez "najiskřit" obyč. železo. Nerezový plech, co byl v dosahu rozbrušky, jsem viděl venku orezlý v místech, co dostal zásah.

standam*

zalezi na typ nerezu - je vice druhu

ALE, kazdy nerez tzv. chytne hnedou pri sebemensim zustatku zeleza od naradi apod. proto napr. nerez potrubi a svary se cisti mozasnym ci specialnim kartacem

takze, vem drateny zelezny kartac a parkrat plech poskrab, sul s vodou + vlhkost vse urychly (morska sul bude lepsi)

s nerezem a morskou vodou (morem) + zbytky zeleza od naradi, tak stim mam velkou zkusenost, staci 1-2 dny u more

dale nerezu da zabrat i CH4, ale to by jsi musel na par dni dovest na ČOVku :) neni to vtip, take to tabere

raadek*
hodnocení

Už nemůžu hodnotit, ale děkuju za odpovědi. Jak jsem psal, nahradil jsem ho trojkou hliníkem a z nerezu si udělám nezničitelné zrcadlo. :) R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]