Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
onehdá jsem se tu ptal, jestli jde na umakart zavěsit skříňky v kuchyni. Nyní mě napadla jiná věc. Protože nemám peníze na novou koupelnu ale kuchyň bych novou zvládnul, tak se ptám. Nyní mám klasickou panelákovou kuchyň kdy na železné konstrukci jsou horní i dolní skříňky. Napadlo mě, co by se stalo, kdybych vyzdil(nechal vyzdít) příčku hned za tím jádrem. Jádro by zůstalo nedotčené. Ta konstrukce kuchyně je hluboká 6cm. Nevím, jak široké a co by se mělo na vyzdění použít aby to uneslo horní skříňky. Možná se ptám jako tydýt, ale já tomuhle nerozumím ani trošičku. A nevíte, kolik by to mohlo stát? Je to rozměr cca. 2.6x2.6m
Díky moc
Jára
doplněno 01.09.12 16:28: Jen pro doplnění, tu příčku bych poté použil při případné rekonstrukci koupelny
co by se vyzdívalo jinýho než Ytong 10cm tloušťky na příslušné lepidlo. Když se to udělá kvalitně s horníma skříňkama nebude problém. Klidně to vyžděte před tím umakartem.
Tak to je blbost. pokud příčka neni nijak ukotvená a neni provázána příčkama které tvoří vlastně kostku tak se může stát že při zatížení horních skříněk to spadne i s příčkou
bravóóóó. to je odpověď odborníka. a proto vyhrává titul nejhloupější odpoběď týdne!
příčka se normálně vyzdí. do bočních stěn se může ukotvit. pod stropem se může zaklínovat. nic nespadne. skříňky příčku zatíží "na střih". žádný problém, dělá se to tak běžně.
ještě by se dala postavit konstrukce z profilů (UW, CW) a opláštit dvojitým SDK, druhou stranu pak můžete opláštit při rekonstrukci koupelny. skříňky zavěsit třeba na toto
Vyzdít příčku před umakartem je sice trochu divočina, ale na druhou stranu proč ne a určitě to bude funkční, když se to udělá trochu s rozumem. 10 cm YTONG bude dostačující.
Bylo by třeba fajn zapřemýšlet a příčku udělat tak, aby na ní šlo navázat - stavebně i technologicky, při budoucí přestavbě celého jádra.
Všem děkuji za odpovědi, jsem rád, že můj nápad nebyl až tak hrozný. A ještě jedna věc, někde jsem četl, že pokud by se měli dělat nějaké rozvody ať elektřiny či vody, je lepší zdít z 15cm příčkovek. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli opravdu bude stačit ta desítka? A jak to jde udělat s odpadem a rozvody vody. Teď je vše vedeno za linkou a je to normálně vidět pohledem skříňkou. Při případné rekonstrukci je mi jasné, že elektrika se "zadělá" do té příčky ale jak je to prosím s vodou a odpadem?
Ještě jednou se omlouvám, že se ptám na vše ale opravdu se v tomto nevyznám
Díky
Jára
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.