Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Design malé spíže

Od: luigiv* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den

Může mi prosím někdo pomoci s jednoduchým designem malého prostoru, přesněji spíže?

Velikost: hloubka/šířka/výška 800/800/2200 mm

Jak asi vidíte, mám problém s hloubkou, která je velká. Uvažoval jsem o vysuvných šuplicich či policích, ale dveře jsou 60, ale šíře je 800, takže to ne.

Možná z Vás řešil podobný problém. Bude to opět sloužit jako spíž. Chtěl bych tam udělat police, ale přál bych si nějaký šikovný navrh.

Zatím díky ;)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Zrovna moc místa tam nemáte.
Proti dveřím bych postavil regál 80x40 cm a na boční stranu ( u dveřních závěsů) regál 20 cm hluboký. Zůstane tam prostor cca 60 x 40, tak tak na pohyb. Nebo na pár krámů, které se nevejdou do police.
doplněno 01.09.12 07:42: Konstrukci regálu bych doporučoval sešroubovat z uhelníků s dírami, je to variabilnější a lépe se dají napravit nedomyslené vzdálenosti a výšky polic a pod. Čas ukáže, co jak a kde potřebujeme.

hodnocení

1x

A co třeba vyměnit dveře za širší a na celou hloubku prostoru regál s výsuvama?

Pak by tam byl asi nejlépe využitý prostor

requied, bezva, ale majlant!*hi*

doplněno 02.09.12 16:11:

Jakože nové dveře, nová futra, konstrukci pod pojezdy, drátěný program? Za 5? Hmm, hmm, nevím, nevím!

doplněno 02.09.12 17:01:

Téééda, dobrý! *palec*

No to je celekem pravda...

Viděl bych to tak na 5tis :/

Ale zase takovej špajz jen tak někdo nemá :)

doplněno 02.09.12 16:43:

futra = 700,-

dveře = 1000,-

2x osb / lamino (0,7x1,7m) deska jako bok = 1000,-

5x osb / lamino "šuplik" (300,-) + kuličkový plnovýsuv 700mm/45kg (200,-) = 2500,-

Šrouby, motážní pěna a další spojovací materiál max 300,-

Dobře, tak ne 5000,- ale 5500,-

Práci nepočítám, desky mi nařežou v obi zdarma a instalace nebude nic složitého.

doplněno 02.09.12 16:47:

A když se budu snažit hledat lepší cenu, tak to celé udělám za 3000,-

(nedávno jsem koupil na akuru 3x nové/nepoužité interierové dveře za 100,-Kč) atd...

hodnocení

0x

No, já bych asi vyboural futra a už tam žádný nedával. Nějak mě tam ty dveře přijdou zcela zbytečný. A udělal skříň do celýho prostoru, pak dát dolů šuplata a tak od metru výše už dvířka. Jestli klasický šuplata, nebo drátěný program, to už záleží na vkusu každého soudruha, já bych šel do klasických šuplat, samozřejmě celovýsuvy.

Taky možnost. Nicméně i na té skříni budou muset dveře být.

Tak samozřejmě, klasický nábytkový dvířka tam musí být, ale nač dávat jarmaru za normální dveře? Otevírat dveře a pak ještě vytahovat šuplata nebo otevírat dvířka? Není to zcela zbytečný?

Podle mě naprosto.

luigiv*
hodnocení

0x

Díky za Vaše návrhy ;)

Dveře bourat nebudu, protože jen ty stály s futrama 3000Kč. Pravda, že by se mi líbyly vysuvné police, ale nestavím/neopravuji dům často, tak mě to prostě nenapadlo :( ale už se stalo. Takže dveře tam budou. Nejvíce se mi zamlouvá a už jsem nad tím také uvažoval...takže pan Hejkal je asi nejblíže mé představě.

Konstrukce bude celá i s deskami ze dřeva. Uhelníky, také dobrá myšlenka, ale prostě to musím domyslet ty vzdálenosti dříve...snad mi to vyjde. Už jsme tu spíž měli na jiném místě a v jiné velikosti, takže nějak už ty vzdálenosti snad domyslím.

Jinak děkuji všem ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]