Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kancelář v dílně

Od: berivo® odpovědí: 5 změna:

Hodlám jsi postavit v pronajaté dilně kancelář,chci se zeptat na šířku sádrokartonové příčky aby netopil do dílny.Nechci nic vyzdívat,protože jsem v pronájmu,tudíž chci postavit sádrokartonovou příčku.Bude stačit 100mm příčka a 10cm vaty?,nebo mám jsi radši udělat dvojpříčku?nebo existuje ještě větší profil pro sádrokarton než 100 mm?.Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Mám něco obdobného, řešil jsem to tak že jsem ještě zvenku na SDK nalepil polystyren. Záleží jak Vám jde o estetický vzhled. V mém případě jde venkovní stěna do půdy a aspoň jsem nemusel tmelit SDK zvenku.

Navic toto řešení bude mít z venku tvrdší povrch než sádrokarton.

Asi bych také volil tuto variantu.

Už jen z toho důvodu že to lze provést až dodatečně.

hodnocení

0x

Počítám, že v dílně také nemrzne. Takže 10cm příčka bude plně vyhovovat.

Prostup 10cm vaty je při 0C cca 12 W / m2, takže místnost 5x5x3m bude mít ztrátu cca 1kW (+ okna + dveře + strop)

Nic nezkazíte tím, když na vnitří stranu příčky přidáte parotěsnou folii.

hodnocení

Dobrý den,právě že v zimě pokud je venku cca - 20,tak v dílně je dost zima.

Tak si můžete udělat z SDK dvojitou stěnu...s 2x10cm izolace...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]