Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spálený motor z pračky?

Od: repty® odpovědí: 2 změna:

Příznaky: Při posledním praní se z pračky mírně zakouřilo, přestal se točit motor. Před havárií byl mírně cítit zápach. Rotorem nelze pootočit. Některé dráty, vinutí je zčernalé.

Doměnka: Zadřelo se ložisko a následně se spálilo vinutí. Domnívám se, že podobné motory nemají rozběhový kondenzátor. Otáčky se mění přepínám statorových vinutí. Nepředpokládám, že by se k regulaci používalo elektronického obvodu s tyristorem. Tudíž se nabízí možnost opravy rozumné cenové hladině. V rodině máme osobu vyrábějící elektromotory.

Než s ní budu mluvit, zajímalo by mě váš názor, zda se vyplatí oprava a o jakou částku se může jednat ( pokud započtu jen materiál).

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

1x

Dobrý den,typ pračky,stáří...nepíšete vůbec nic-Třeba je to stařenka co má své odkrouceno a chce vyměnit.Píšete že máte osobu vyrábějící elektromotory a na cenu se ptáte nás?Nebylo by lepší zeptat se jeho?

hodnocení

Dobrý den,

děkuji za rychlou reakci. Spadl mi prohlížeč, a příspěvek se odeslal neúplný.

Jedná se o starší pračku Crosley, divize Philco. Zhruba 13 let. Přesto její stav je stále dobrý, podle slov opraváře, který nedávno měnil uhlíky u motoru.

Samozřejmě se ho zeptám. Vzhledem k tomu, že to bude až příští týden, zajímalo mě to předběžně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]