Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava stropu

Od: bart* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,
chtěl bych opravit starý poškozený rákosový strop a zbavit se fabionu...a to tak, že nalepit 8cm tlusté polystyrenové desky,
na ně perlinku, pak vyštukovat a vymalovat.
Nad rákosem jsou prkna, trámy, prkna podlahy dalšího pokoje.
Mohu zvolit takový to postup?
Děkuji za rady:)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

2x

Jestliže Vám to výška stropu dovolí,a trámy jsou ok,tak proč ne?Já jsem opravoval stropy podobně,ale bez polystyrenu,penetr,lepidlo a perlinka,oškrábání,druhá vrstva lepidla,strhnutí"soplů"fajnová a malování. rohy jsem ale odsekával a doomítal do ostrých rohů.Mám to už x let a nikdo nevěří že nejsou dřevěné.

hodnocení

2x

Fabion je dobrá věc-zakryje nerovnosti,které v klasickém koutu jsou vidět!

Očistěte strop na prkna, a ostatní jste si napsal sám-lepidlo,polisťák lepidlo s perlinkou,penetrace a štuk.Jen bych asi doporučil ještě kotvit vruty přes podložku .

doplněno 30.08.12 18:00:

To jo,ale v tomto případě asi až tak nehrozí. i když by tam byla nezateplená půda.Předpoklad,že je skladba stropu od spodu : omítka,palach,podbití prkny ,trámy a na nich o5 prkna ,v lepším ještě býva škvárový či jiný zasyp.Eventuálně to můžete dát spočítat nějakému odborníku který vypočítá jak tlustý a jaký druh zateplení.

bart*
hodnocení

taky jsem se tady někde dočetl něco o rosném bodu, tak nevim s tím polystyrenem...

kato*

Jestli to chápu ok, tak místnost nahoře je také vytápěná a asi na stejnou+- teplotu jako ta dole, když tam nemáte žádnou izolaci mezi trámy.Je -li tomu tak,tak vás rosný bod nemusí dle mého amatérského názoru zajímat.*placni*

hodnocení

2x

Barte, pokud je nahoře nevytápěná půda, bude problém,,,,

pokud je nahoře normální pokoj je to OK?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]