Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žaluzie - prasklý pásek

Od: tes* odpovědí: 3 změna:

Již po 3 letech nám praskají vytahovací pásky u horizontálních okenních Al žaluzií. Je to 4mm pásek a ten náš již nemá žádnou pevnost. Kde nejlépe koupit tak 20m? Mám nabídku 35Kč/m. Lze to vůbec doma opravit nebo je lépe koupit nové žaluzie?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Po zadání do vyhledavače na seznam.cz - ŽALUZIE NÁHRADNÍ DÍLY se objeví řada firem, ale ani jedna nenabízí vámi popsaný pásek. Zkuste se tedy obrátit na nejbližšího výrobce... Je divné, že máte takový problém, já mám v některých částech domu žaluzie už více jak deset let a tyto pásky jsou stále v dobrém stavu. Spíše se mi stává, že na jižních oknech dochází k vypálení vodících lanek (silný vlasec), jejichž oprava je ale jednoduchá...

troja*
hodnocení

0x

Opravit to jde - provléknutí není problém - prověřte si, zda by šly pásky nahradit šňůrkou. Některé montážní podniky již mají na to své pracovníky, kteří to opraví v bytě. Hlavně včas, aby se žaluzije nerozlítly. Šňůrky bývají v prodejnách pro kutily.

kejki3
hodnocení

0x

Pokud to slouží na vytahování žaluzií, tak se dá nahradit šňůrkou a nejrychleji jí koupíte v hobbymarketu typu OBI. Protože nesmí být uzlíky v tom co běhá přes kolečka a dírky, tak provléknout celé.

Bohužel, některé firmy tahají šmejdy, podle doby soudím, že to přepálilo sluníčko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]