Nejste přihlášen/a.
Zdravím, koupili jsme poloroubenku, ale posledních pár desítek let se do ní moc neinvestovalo, takže jsme se rozhodli pro zásadnější rekonstrukci. Něco už jsem nastudoval a načetl a přesto, nebo možná pravě proto mám několik dotazů: 1) rozhodl jsem se pro použití odvětrávaných podlah systém copule přičemž mám záměr přívod vzduchu dovést KG trubkami pod zemí v hloubce cca 1m a v délce cca 12m a to ze dvou důvodů: za prvé pozemek je mírně svažitý a nasávání tím posunu o několik desítek centimetrů níže a za druhé v zimě se vzduch předehřeje a podlaha nebude odspodu tolik ochlazována 2) zadní stěna je z důvodu svažitosti terénu zasypána cca do výšky 1,2m zeminou, kterou hodlám odkopat, přiložit nopkovou folii, zemní polystyren, geotextilii, štěrk. Otázky tedy zní: Jsou mnou navrhované postupy správné? Jakou frakci štěrku případně použít pro drenáž u zdi a pro podklad pod kopule, je třeba zem po odstranění původních podlah ještě hutnit, nebo stačí stav do kterého se podklad dostal ze několik desítek let existence stavby? Je třeba při použití tvarovek kopule dávat ještě další hydroizolaci (případně kam), nebo stačí na zalité copule dát jen polystyren a poté roznášecí desku?
Za reakce děkuji
Koukni na utulnydum.cz/... je tam kategorie rekonstrukce krok za krokem, tak třeba se ti něco bude hodit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.