Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou barvu do pokojíku?

Od: mandy* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

letos v zimě se mi bude přestavovat pokojík. Je to taková menší místnůstka, ale to mi nevadí, je to tam útulné. Pokoj je ale na sever a já mám problém s vybráním barvy. Nejvíce jsem byla pro světle modrou, ale byla jsem od toho odrazena, že je to prý studená barva a působí depresivně. Stejně tak tomu bylo se světle fialovou a šedou. Nechci bílou a teplé barvy-oranžová, meruňková, červená, žlutá...se mi nelíbí. Béžová taktéž, či jakýkoliv odstín hnědé. Tak nevím, která barva by se mi tam hodila? Napdla mne anýzově zelená (mimochodem, neví někdo, jak se té barvě odborně říká?) a nebo tyrkysová. Hlavně ne růžovou a zelenou, jelikož ty jsem měla v předešlých letech. Je mi -náct let a tak bych nechtěla nějakou příliš tmavou barvu. Poradil by mi prosím někdo, kdo se v této oblasti trochu lépe vyzná, kterou barvu vybrat?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

2x

Vyber si podle toho, co se tilíbí a moc nedbej an rady odborníků. Já mám pokoj vymalovaný tak, že mě od toho každý odrazoval, a jsem na dmíru spokojená.

Jinak když píšeš o fialové, fialová nemusí být studená, naopak jsou i hezké teplé odstíny fialové. Proč nezvolit nějaký takový? Ať už světlejší, nebo tmavší, to je na tobě...

hodnocení

0x

něco mezi sytě a svěle zelenou. Působí dobře, nepohlcuje světlo. Píšeš zelenou jo, zelenou ne . . . .

stirecek*
hodnocení

0x
Nactilete dceři jsem maloval nedávno na bezovou a musím říct, ze je stejně depresivní, možná i víc než dřív, když tam mela bílou :)

hodnocení

0x

Takhle na dálku neporadí rozumně nikdo. Mám známou bytovou designérku, a kdyby ti měla poradit ona, musela bys jí říct kdo tam bude bydlet, jak je starý, něco o něm, zájmy, povaha, pak jaký je tam nábytek, půdorys místnosti, pohledy z oken, fotky interiéru..., a eventuálně by se tam chtěla podívat osobně.

No ale pokud vyloučím ty barvy co nechceš, jaká zbývá? Černá?

daniell*

s černou by se mělo zacházet velmi opatrně měla by se ní vymalovat jen jedna stěna ale z pravidla pokud je ostatní zařízení místnosti světlé vypadá dobře což se celkem divím sám se mohl přesvědčit. *palec*

daniell*
hodnocení

0x

já jsem měl pracovnu světle modrou a žádnou depresí jsem netrpěl tady toto je potřeba brát s rezervou ty barvy ;) jinak malíř když vešel ke mě do pokoje tak okamžitě věděl a měl jasnou představu jak by to bylo nejlepší takže mám teď obyvák vymalováný čokoládově hnědou nehodí se malovat všechny stěny vymalovat jen tři případně dvě ostatní stěny udělat bílé ať se to vyrovná nejčastěji se nechává bílá ta u okna aby místnost prozářila. většinou se od stropu nechává bílí pruh asi 20 cm i méně dřív se dělali širší dnes se dělají slabší. *smich*. opticky to místnost zvedne, uklidní, zkomfortní a zarovná případné nerovnosti stropu. doporučuji si pozvat malíře nikdy se mi nestalo aby mi poradil špatně mají to prostě " v oku".

doplněno 15.12.12 23:17:

jinak ke každé barvě existuje nespočet odstínu teplé a studené takže není šance že by jsi svou barvu nevybrala v obchodě kde mýchají barvy s těch větších asi bauhaus nebo baumax budou mit vzorník barev tam si můžeš vybrat a přesně takovou ti namýchají.

Souhlas s dodatek od Daniela. ;) V papírnictví se dostane koupit taková hmota, kapku to vypadá jako žvýkačka. Tou se dají na zdi upevnit plakáty, obrázky a různé dekorace. Do rohů a doprostřed dát kousek a přimáčknout na zeď. Dekoraci na niti uvázat na knoflík a ten na strop. Drží a nenechává skvrny.:D 100x ověřeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]