Nejste přihlášen/a.
Ahoj, moc bych vám byl vděčný za radu či názor. Chystám se zavěsit svislý bojler 160. Zeď je šedesátka z plných cihel. Zavěsil bych jej na závitové tyče průměru 18mm řekněme do 30cm hluboké vyvrtané díry vyplněné chem. kotvou. Bude takové ukotvení dostačující? Díky za pomoc, Jarda
Bude naddimenzované. Na pověšení bojleru do zdi z plných cihel stačí běžně prodávané "šrouby na upevnění bojleru", někdy se dodávají přímo s bojlerem. Ono 100kg (od oka) na jednu slušnou hmoždinku není zas tak moc...
doplněno 28.08.12 20:51: Mowla: tytyty!
Zdravím, my máme náš Tatramat 150 zavěšen na 16 mm závotových tyčích (2 kusy) v hloubce cca 120 mm. Otvory vyplněny nejspíše cementem. Na závitových tyčích jsou kovové ploché čtverce, které jsou na ně navlečeny. Za cca 16 let to nic neudělalo a pořád drží. ovšem informaci berte orientačně, dělal to můj děda a já byl ještě malý. Jinak hloubku díre jsem změřil teď, byla tam totiž ještě jedna nepovedená( na špatném místě) nezadělaná. Jinak chem. kotva ve 300 mm udrží i traktor v plném tahu si myslím.
Mám ten samý bojler pověšený na závitovce 12mm (stačilka by i 10mm) vetknuto 10 cm do cihly, díra vrtaná pomalu aby nepopraskala cihla, zamáznuto Mamutem(lepidlo od Den Bravenu).
Drží a chtěl bych vidět borce co to dokáže vytáhnout
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.