Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavěšení bojleru

Od: kilner* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, moc bych vám byl vděčný za radu či názor. Chystám se zavěsit svislý bojler 160. Zeď je šedesátka z plných cihel. Zavěsil bych jej na závitové tyče průměru 18mm řekněme do 30cm hluboké vyvrtané díry vyplněné chem. kotvou. Bude takové ukotvení dostačující? Díky za pomoc, Jarda

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Bude to stačit - bohatě...

doplněno 28.08.12 20:55:

Hop: Tvá odpověď je zase delší... ;)

hop®
hodnocení

0x

Bude naddimenzované. Na pověšení bojleru do zdi z plných cihel stačí běžně prodávané "šrouby na upevnění bojleru", někdy se dodávají přímo s bojlerem. Ono 100kg (od oka) na jednu slušnou hmoždinku není zas tak moc...

doplněno 28.08.12 20:51:

Mowla: tytyty! ;)

tr
hodnocení

0x

Zdravím, my máme náš Tatramat 150 zavěšen na 16 mm závotových tyčích (2 kusy) v hloubce cca 120 mm. Otvory vyplněny nejspíše cementem. Na závitových tyčích jsou kovové ploché čtverce, které jsou na ně navlečeny. Za cca 16 let to nic neudělalo a pořád drží. ovšem informaci berte orientačně, dělal to můj děda a já byl ještě malý. Jinak hloubku díre jsem změřil teď, byla tam totiž ještě jedna nepovedená( na špatném místě) nezadělaná. Jinak chem. kotva ve 300 mm udrží i traktor v plném tahu si myslím.

petr130rs*
hodnocení

0x

Jj, takovýhle vetknutí, teda 30 cm závitovka 18 mm, to už si nechá něco líbit ;).

figurek*
hodnocení

0x

průměr 18, hloubka 300 a chemická kotva jsou zbytečný luxus. Váš bojler bude vážit maximálně 190-200 kg, to je přibližně 100 kg na jednu hmoždinu. Bohatě stačí kovové hmoždiny o průměru 10 a do hloubky 200.

jvn®
hodnocení

0x

Mám ten samý bojler pověšený na závitovce 12mm (stačilka by i 10mm) vetknuto 10 cm do cihly, díra vrtaná pomalu aby nepopraskala cihla, zamáznuto Mamutem(lepidlo od Den Bravenu).

Drží a chtěl bych vidět borce co to dokáže vytáhnout :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]