Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Minulý týden uběhly dva roky, co jsem koupil pračku (automatku s předním plňením) a jako naschvál se to stalo. Včera při praní se ozval ohromný rámus a zvuk tření kovu o kov. Pračku jsem vypnul a zjistil, že buben se netočí a když na něj sáhnu tak se hrozně viklá ze strany na stranu od stěny pračky ke druhé stěně. Nevíte někdo, co se mohlo stát a jestli se vůbec vyplatí pračku nechat opravit a kolik to bude asi stát. Díky za radu. Petr
Buben se v pračce celkem volně pohybuje řekneme ve směru od tebe a tobě-v axiálním směru- (kromě toho že se točí). Nezdá se mě, že by u dva roky staré pračky nějakým způsobem vyskočil buben z ložisek. Tipuju to na na něco kovového, co se při praní dostalo otvorama v bubnu mezi buben a plášť. Klasika je kostice z podprdy. Podívej se do bubnu pořádně, možná uvidíš kus něčeho co proniká skrz buben do pláště a při otáčení to dělá rámus. Nebo vem baterku a otvorama v bubnu skus prosvítit jestli něco není uvnitř.
Tex
Jestli se buben vyklá do všech stran je po smrti ložisko jedno i druhé včetně gufera.. a s 80% ravděpodobností i hřídel bubnu...
Min cena v případě new dílů jsou 3 tis a víc... 99% poruch dělá tahle porucha nepředstavitelně nesnesitelný kovový zvuk...
doplněno 28.08.12 21:12:Dva roky to jsem přehlídl... ale pokud je to beko tak normálka... nicméně kostice to může být taky... je otázka zda se nezapíchla do nadrže a neodbornou maniplací ji nezničí...
Zdravím, pokud jste zručný, tak vypněte pračku ze zdi, počkejte 5 minut a pak oddělejte zadní kryt. Možná se uvolnilo závaží či tak něco. Více neřeknu, věštit neumím. Kdyžtak to vyfoťte a foto dejte sem.
Na ložisko se nedostanu protože celý vnitřní prostor je zapouzdřený na asi 30 šroubů na nějaký speciální nástavec na šroubovák, tam se nedostanu. To je jako když otevřu motor moderního auta a vše je tam "zalité" do plastu.
doplněno 28.08.12 21:12:Obrázek, ale nic moc vidět není. Buben tam hrozně "čachtá" od stěny ke stěně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.