Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obkladačky pod úhlem 45 °

Od: petr130rs* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, ohledně obkládání šikmé stěny ze zeleného SDK v koupelně. Jak moc je třeba zafixovat, případně jak dlouho je dobré přidržet obkládačku na sádrokartonu, když je sádrokarton se sklonem cca 45 °. Mám ho předpenetrován.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Možná je penetrace chybou.při nanesení lepidlo nevsakuje,ale vodu ztrácí pomalu a obklad klouže po nesavém podkladu.Pak je problém udržet obklad na místě.Je třeba zvolit vhodnou konzistenci lepidla,.

JABRAKA

hodnocení

0x

pokud je deska zbavená prachu a je čistá, není třeba penetrovat.

přídržnost obkladu je podle kvality a dustoty lepidla.

Dokáži si představit, že přiložíte obklad, urovnáte a hotovo. Drží!

olaf71*
hodnocení

0x

obkládal jsem SDK v podkrovní koupelně. stěnu se sklonem cca. jako máte Vy, jsem napenetroval Sokratem, obklad natáhl zubatou stěrkou správně namíchaným lepidlem, přiložil a drželo. jako by se obklad přisál.

petr130rs*
hodnocení

Takže prostě namáčknout, počkat než se přestane hýbat a jít od toho. U normální zdi či kolmýho sádroše to byla palba, ale tady si připadám stále jak učedník a říkám si, kolik cca minut to právě držet namáčknutý na krev.

aksa
hodnocení

0x

Použijte distanční křížky a lepíte celou stěnu od rohu k rohu nebo od latě k lati naráz. V žádném případě netlažte obklad na krev. V případě lepení na strop zlehka namáčknete aby se celoplošně přilepila, drží okamžitě a spárujte až druhý den. Pokud je obklad tzv slinutý jako dlažba nebo lepíte mramor tak použijte flexitmel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]