Nejste přihlášen/a.
Na dvoře máme vrátka se dřevěnými zárubněmi, jejichž spodní část za uplynulých 30 let uhnila. Práh se v důsledku toho o pár centimetrů propadl. Zdá se mi, že jediná možnost, co se s tím dá dělat, je tu spodní část zárubní úplně odstranit a ten prostor tam vybetonovat.
Mám ale trochu strach, aby mi při tom ty zárubně úplně nevyjely ze zdi, protože mám pocit, že už bych je tam pak asi zpátky nedostal. Chtěl bych tedy poprosit o radu, jak ty zárubně nejlépe zajistit proti tomu, aby se pohnuly. Asi by to chtělo nastříkat do mezer mezi zárubněmi a zdí nějaké lepidlo. V obchodě, kde jsem se na to ptal, mi prodavač říkal, že by se na to snad mohlo hodit lepidlo T-REX Power od Soudal. Myslíte, že je to dobré řešení?
Předem moc díky za radu!
Ideální řešení to asi není není, ale nevím, jestli bych takové sehnal a kromě toho by za 30 let spodní část zárubní stejně zase shnila...
Asi se ti to nebude líbit, ale ´řešení´ pomocí jakéhokoli lepidla je na dvě věci - na houby a na chvíli... Nový futra (případně i dveře) jsou jediné, co opravdu stojí za tu práci - BTW - jestli dřevo za X let shnije nebo ne, je jen otázka jeho povrchové (případně hloubkové) úpravy.
Kdybys sem hodil foto, mohly by se objevit nějaké nápady jak a co - ale nejlíp ti stejně poradí slušný stolař či truhlář na místě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.