Nejste přihlášen/a.
Na dvoře máme vrátka se dřevěnými zárubněmi, jejichž spodní část za uplynulých 30 let uhnila. Práh se v důsledku toho o pár centimetrů propadl. Zdá se mi, že jediná možnost, co se s tím dá dělat, je tu spodní část zárubní úplně odstranit a ten prostor tam vybetonovat.
Mám ale trochu strach, aby mi při tom ty zárubně úplně nevyjely ze zdi, protože mám pocit, že už bych je tam pak asi zpátky nedostal
. Chtěl bych tedy poprosit o radu, jak ty zárubně nejlépe zajistit proti tomu, aby se pohnuly. Asi by to chtělo nastříkat do mezer mezi zárubněmi a zdí nějaké lepidlo. V obchodě, kde jsem se na to ptal, mi prodavač říkal, že by se na to snad mohlo hodit lepidlo T-REX Power od Soudal. Myslíte, že je to dobré řešení?
Předem moc díky za radu!
Ideální řešení to asi není není, ale nevím, jestli bych takové sehnal a kromě toho by za 30 let spodní část zárubní stejně zase shnila...
Asi se ti to nebude líbit, ale ´řešení´ pomocí jakéhokoli lepidla je na dvě věci - na houby a na chvíli...
Nový futra (případně i dveře) jsou jediné, co opravdu stojí za tu práci - BTW - jestli dřevo za X let shnije nebo ne, je jen otázka jeho povrchové (případně hloubkové) úpravy.
Kdybys sem hodil foto, mohly by se objevit nějaké nápady jak a co - ale nejlíp ti stejně poradí slušný stolař či truhlář na místě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.