Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,rád bych se zeptal,jak mám přidělat lustr, který má asi 5 - 8 kg do stropu,když je tam sádrokartón. Strop byl snížen a já nevím jestli stačí koupit nějaké speciální háčky a zavěsit lustr na sádrokartón a nebo musím trefit háček na lustr do té nosné konstrukce. Koupil jsem v obchodě nějaké háčky na lustr,které jsou prý speciálně do sádroše a ty se po zasunutí do otvoru rozevřou,tak by mě zajímalo,kam mám vyvrtat tu díru,jestli stačí do sádrokarónu.
Děkuji za radu
Pokud je nad sádrošem dřevěný strop, co navařit na závitovku (6mm) vrut do dřeva (6x 40mm) , v sádroši vyvrtat dírku a přišroubovat se do dřeva? Závitovky jsou běžně 1m dlouhé. Případně místo závitovky použít kulatinu (hlazenku 6mm) podle délky zakrátit, na jeden konec vyříznout závit M6 a na druhý navařit vrut 6x40mm
Inu...to se zpravidla řeší tak, že se nejdříve přemýšlí...a potom realizuje..
Tudíž když se dělal SDK strop, napadne člověka (některého) že tam "asi" bude nějaké světlo...Řekne se kde to světlo bude..a mezi jedním a druhým nejbližším nosným prifilem se osadí dřevěný hranolek či prkno...Do toho se posléze lustr či světlo v pohodě zavěsí.
Já jsem se do bytu nastěhoval,když už byl sádrokartón položen a ze stropu kouká jen kabel.Strop je dokonce vymalován,tak ani nřesně nevím,kde ten profil je. Jen mě zajímalo,jestli stačí lustr pověsit na sádrokartón,když mám ty speciální háčky?Děkuji
Osobně bych 8kg zátěži na "speciální háček" ve svislém směru k sádrokartonu nevěřil...do profilu ano.
Profil najdete snadno...existují stavební hledače kovů.., stačí si ho půjčit.
Jinak by se dal ten závěs do SDK vyzkoušet na nějakém zbytku desky..., ale ono to týden může držet...a za 14 dní spadnout..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.