Nejste přihlášen/a.
Potřebuji nahodit kus zdi novou omítkou a potřebuji tam mít tak silnou vrstvu, abych do ní mohl dát krabice pro rozvod elektřiny pro zásuvky a světla. Část zdi je ale nějaká starší a původní omítka, která tam je, je docela silná, navíc už je docela zvětralá. Dá se na to nahodit nová omítka? Samozřejmě bych očistil co by upadlo skoro samo a pořádně zeď namočil vodou. Ale bude to držet? Nevím přesně kolik bych musel sundat původní omítky, aby se mi to pak zbytečně neprodražilo (respektive bych rád ušetřil i čas). Odpoledne můžu zeď vyfotit a dám sem foto ...
doplněno 28.08.12 18:39:Fotka
Krabičky na el.se nedávají do omítky!Zapouští se do cihel,tak aby vylézali jen 1-1,5 cm ze zdiva ,na tl.omítky!Je zbytečné nahazovat ,teda pokud není potřeba vyrovnat křivé zdivo,těch cca6-7cm omítky! Nejlepší by asi bylo tu starou okopat celou a změřit jak je třeba tlustá nová a pak ohodit ale nejprve dodělat elektro .
Zda použít penetraci-toť otázka-dříve se nedávalo nic a šlo to,ale to bylo jen vápno a písek občas trochu cement.Dnes je to ale samá chemie a musí se penetrovat.Záleží jakou budete mít omítku.Zda směs -pak penetrovat nebo klasika-písek a vápno a nepenetrovat!
doplněno 28.08.12 10:49:Protože je to betonová zeď tak o to je to horší-jak zasekání krabek tak i omítání!Jsou i nižžší krabičky než standart do zdi,na to se optej v odborné prodejně,ne v běžném elektru!Až to bude dodej foto,bude snazší poradit jak na to!
Budu používat směs, zatím jsem při maltování spokojen. A napenetrovat bude stačit vodou (a mýdlem) nebo raději koupit penetraci ve stavebninách? Zeď je bohužel betonová a dělat do ní díry, to si dám. Ale zkusím to dnes flexou. Zároveň to vyfotím a pošlu sem.
Můžu dokonce vytvořit takový plán, kde by bylo vidět, jak to chci udělat a vy byste mi to tady někdo buď schválil, nebo vyvrátil ... což?
Michale,nejprve udělej tu elektriku,zasekej ji do zdi pod úroveň omítky.Pak teprve uvažuj o nové omítce.Tu původní sečkrabej,pokud to půjde,pak napenetruj a novou přetáhni i přes okraj té staré.
JABRAKA
Zapomněl jsem napsat, že zeď je betonová, dost tvrdá. Dnes zkusím udělat flexou díru, ale je to šedesátka zeď a je to pakárna. Mám takový nápad, jak to všechno udělat, ale nevím, jestli to udělám dobře ... musím sem dát tu fotku.
No taky jsem na ně koukal, ale ta cena mě silně odrazuje, protože zas tolik zásuvek dělat nebudu, rekonstruuji byt a musím to udělat za co nejmiň peněz. Čili dnes zkusím flexou udělat čtvercovou díru a vybouchat jí. Ono to půjde, ale bude to prášit a bude kravál ... ale to je běžná věc, když se dělá byt.
Asi takto:
pokud máte opravdu v úmyslu nahodit 7 cm omítky, aby jste do ní mohl schovat el. krabice, raději se do žádné rekonstrukce vůbec nepouštějte - do smrti by Vás její výsledek strašil ze spaní.
Elektrika se zásadně dává pod omítku a ne do omítky. V dnešní době už je na vše technika, vše jde půjčit a nic není problém.
Dobře si své počínání ještě zvažte.
Ano ano zvážím ... Jak jsem již psal, zkusím udělat do toho betonu díry a obouchat tu starou omítku co to půjde. Pak zasádruji krabice a kabely, přidělám dvě vodící lišty pro "stržení" nahozené malty, ty samozřejmě vodováhou, úhelníkem a olůvkem dám do roviny .. vypenetruji a nahodím. Nejprve řídkou směsí a další vrstvy méně řídkou. Pak perlinka se štukem, vyhladit a je to, nebo ne?
Ta fotky udělá víc, večer tu bude ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.