Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, malé upřesnění hned na začátek: tohle není hraničení se šikanou,tohle je šikana a to dost pokročilá! Uvědomte si co dělají,vždyť vy se bojíte ve svém bytě skoro pohnout aby vám někdo nezačal bušit na dveře a sprostě nadávat! Znám přesně tento typ lidí,protože jsem měl s takovými co do činění i když ne v tak pokročilém stadiu jako vy. Je to tak jak říkáte,chybí u vás chlap a to taky vždy nemusí být úplná jistota, každopádně žena žijící sama je ideální terč pro zlé frustrované lidi,kteří nemají co na práci,tak otravují ostatní,dokazují si na vás nějakou moc právě proto,že jsou to naprosto bezvýznamné nuly,věk s tím nemá moc co dělat-starý šmejd byl kdysi mladý šmejd...oni tu slabost vycítí a podle toho co píšete vás asi jen tak nenechají na pokoji. Teď co s tím:vyhlídka na nějaké dobré vztahy nejspíš nepřipadá v úvahu,zdejší rady brát to s nadhledem a noblesou mi přijdou zcestné,myslím,že na takové burany to absolutně neplatí,oni nerozumí tomu,že jste povznesení,ale jako slabost (sami to píšete)...takže za prvé ignorovat,nekomunikovat,za druhé jděte na policii a vše oznamte,nejlépe hned jak přečtete tento příspěvek,nic neodkládejte! řekněte,že vás obtěžují,že se těch lidí prostě bojíte,paragraf,který na to nejlépe sedí dle mého je narušování občanského soužití,nejlépe by bylo kdyby si za sousedem došli a domluvili mu,pokud nedá pokoj ani tak,pak už je to těžké,podat stížnost na městský úřad a řešit to pokutou,chápu,že se jako samotná žena (či dvě v jednom bytě) bojíte případného odvetného chování souseda,ale jinak to nejde,pokud by vás obtěžoval po zásahu policie nereagujte a rovnou na policii,pokud by vás obtěžoval už přímo jen říkejte nechte mě,neobtěžujte,popř. klidně ztropte divadlo a řekněte,že začnete volat o pomoc,kupte si pepř. sprej a namiřte do obličeje a řekněte důrazně ať vás nechá...apod.,jste žena a ten člověk vás obtěžuje a ohrožuje! hned potom znova vše hlaste na policii a řešte stížností (viz výše)...ještě mě napadá zajděte si za tím mladým párem a zkuste se s nimi domluvit,zeptat se jich na to jestli je taky neobtěžuje,jak soužití s ním vnímají oni,pokud by jim vadil taky zkusit se domluvit jestli by nešli na policii s vámi,určitě by to bylo lepší,pokud ne,jděte sami. Opravdu poslední možnost je buď odstěhování a nebo najít někoho,kdo sousedovi rozbije hubu (nemyslel jsem,že to sem někdy napíšu,ale bohužel u takových lidí je to tak..i když myslím,že tahle možnost je u většiny lidí spíš jen představa a málokdy se uskuteční)
Dobrý den, ač si vážím všech odpovědí, Vy jste, jako jediný přesně vystihnul podstatu věci - je to v podstatě šikana a omezování se ve svém vlastním bytě, což je prostě neakceptovatelné a pro mě dlouhodobě neudržitelné - nejedná se o nějaký úsměvný rozmar sousedů, co špehují, pomlouvají - tito lidé jsou schopni ublížit a vůbec se tím netají ... Nejsou to normální lidi, ale opravdu přemýšlí na bázi silnější a agresivnější vyhrává - proto s dialogem a slušností neuspěju. (Před námi zde bydlel asociál, ze kterého měli strach zase oni ...). Tušila jsem že mi nebude zbývat nic jiného, než co navrhujete, musím jen doufat, že mi dají pokoj hned co uvidí nějakou obranu z mé strany - jak znám totiž naši legislativu , tak mě nebudou řešit dokud mi opravdu někdo neublíží ... Pak připadají v úvahu i méně standardní postupy, viz. výše, které taky stojí za úvahu. Jen co se vyspím a načerpám energii, pustím se do toho - jsem slušná, ale blbá nejsem. Děkuju za Váš čas a konstruktivní radu.
já myslím,že tohle je jediná obrana,která vám zbývá,rozhodněte sama,vím přesně jak se cítíte,já mám s policíí jako zastrašovacím prostředkem dobrou zkušenost,chápu obavy z reakce souseda,já mluvím z pozice muže,mě můj soused nemůže prakticky fyzicky ohrozit, vás nejspíše ano..i přesto nebo právě proto bych to hlásil..i když u nás je policie lidem pro srandu,přeci jen příchod dvou uniformovaných lidí,kteří někomu dají jasné upozornění aby dal pokoj má podle mého svůj účinek (ne na každého),on si to každý rozmyslí jestli mu nějaké otravování stojí za to mít problémy se zákonem...vy toho člověka znáte,můžete odhadnout jeho reakci,zkuste se na policii poradit zda má jejich zákrok cenu,prostě dejte jasně najevo své obavy z toho člověka...už sem to tu někde psal na tyhle situace může sedět i stalking-soustavné obtěžování,zkuste se na to policie zeptat..
Již tady podobný dotaz byl, ohledně špehování a různých nechutností u dveří do bytu. Někdo odpovídal, že je dobré namontovat k Vašemu bytu kameru.
Můj známý toto vyřešil tak, že když nachytal sousedku, jak je šmíruje, tak ji pozval, že ji rád otevře dveře a ať jde dál, aby se nemusela tak natahovat. Toto jí řekl v klidu dvakrát a má klid.
Druhému sousedovi zase nabídl popelníček, když mu házel vajgly na zahradu.
Je dobře nedat se dlouho, a řešit vše co nejdříve, spíš ironicky, s nadhledem. Možná nabídnout naslouchátko.
Když ony ty kamery opravdu fungují. A ve skutečnosti nemusí ani existovat. Stačí, když sousedce nakukáš, že máš kameru u dveří a kameru v bytě, která zaznamenává veškeré dění a zvuky v bytě a okolí. Nebo komunikovat s kamerou (telefonem) v ruce s tím, že si její připomínky zaznamenáš, abys je nezapomněla. Chce to řešit s ironií, nadhledem, fantazií a podle momentální konkrétní situace.
Dobrý den. Takovéto sousedské vztahy jsou opravdu peklo. Kde selhává slušnost, domluva a komunikace, je na řadě buď oplácet stejnou mincí (na hrubý pytel hrubá záplata), nebo naprostá ignorance. Stěžovat si asi nemá smysl a zcela ignorovat takové sousedy, je někdy nad lidské síly. Ale podle mne to jiné řešení nemá. Sousedské spory jsou jedny z nejhůře řešitelných. Přeji Vaší matce i Vám pevné nervy.
Dobrý den. Docela sem se pobavil. Doporučuji shlédnout film, Zítra to roztočíme drahoušku! Možná Vás může těšit, že sousedi pod nima jim dělají strašné nervy s tím sexem . Měl jsem také nepříjemné sousedy, kteří byli ovšem naštěstí vystěhováni městem, protože byli neplatiči. Tak mě napadá, že byste jim lezla ještě více na nervy, kdyby jste taky provozovala sex s nějakým svým přítelem
. Každopádně po desáté hodině má být klid
. Pokud se spojí nějaká skupina cikánů nebo jak jim říkám já, bílejch cikánů, kteří jsou ještě horší než ty černí cikáni a pak si před domem na lavičce vykládají, jak je štve ten pracující slušnej člověk, tak to je hrůza. Nesmíte si to nechat líbit a musíte se spojit s nějakým dalším slušným pracujícím člověkem a pomlouvat zase je, jaká je to lůza, jak dělaj nepořádek, že sou hlupáci, atp. Pak už si přestanou vyskakovat. Hodně štěstí.
Dobrý večer, tak Vy jste mě opravdu pobavil. Vaše rada o provozování sexu s přítelem mi nabídla úplně jiný úhel pohledu na věc - poohlédnu se po někom, komu by nevadilo být rušen mlácením smetáku Nebo dám spíš inzerát mamce ... Humor stranou, mám opravdu pocit, že pořádný chlap by to v naší domácnosti opravdu dořešil - určitě by si tak nedovolovali.
Bílý cikán jak nespokojený, agresivní důchodce - jak vidím tak asi opravdu platí na hrubý pytel hrubá záplata - doufala jsem, že by to šlo vyřešit nějakým napomenutím nebo elegantnějším způsobem - nevím, doufala jsem, že existuje nějaká instituce (omluvte mou naivitu, byla jsem 11 let mimo ČR) ... Tak to se mám teda na co těšit, nevím, jestli při 4 hodinách spánku, fušce v práci apod., zvládnu vymýšlet taktiku na čilé důchodce a chovat se jako oni, když je mi to proti srsti ...
Každopádně děkuju za radu, musím končit, mám obavu, že ťukání klávesnice si vyslouží ránu smetákem do zdi od vedle
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.