Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
měl bych prosím celkem obecný dotaz. Koupil jsem pozemek elektrika vede pred pozemkem. Co vše budu potřebovat na přípojku?
Předpokládám že antonícek, žádost k CEZU, slysel jsem neco do 50metrů zdarma, ale zase mi to nekdo vyvracel kvuli nejakemu T-napojení. Máte někdo nějakou reálnou zkušenost? A z antoníčka lze napojit přímo provizorák na pozemku?
Předem moc díky za info
Zdravím. Já mám pozemek podél silnice a na opačné straně vede závěsné vedení. Poslal jsem žádost na ČEZ, kde mi sofort odepsali, že u mě postaví sloup a dělaj mi odbočku. Poslali k tomu předběžnou smlouvu, já jsem uhradil polovinu ceny (500kč za ampéru) a čekal jsem. Když postavili sloup s pojistkovýma spodkama, doplatil jsem zbývající polovinu ceny. Vedle sloupu jsem zasadil antoníčka (toho jak se zakope zpoloviny do země, člověk nemusí nic bastlit - vyšel mě na 6000Kč). Z něho jsem napojil kabel ke krabici na sloupu, druhý natáhnul do provizorního rozvaděče na zahradě, koupil jistič, udělal si revizi, poslal oznámení na ČEZ, že mám hotovo, přijel technik, osadil elektroměr a pojistky a bylo to.
Asi takto to obvykle probíhá.
ČEZ by měl zaplatit zbudování přípojky, tzn. napojení hlavní domovní skříně (nožové pojistky) ze stávajícího nejbližšího vhodného vedení. Vy platíte rezervaci příkonu (platba za každou ampéru požadovaného hl. jističe), na vlastní náklady si zbudujete elektroměrový rozvaděč (včetně sloupku), na něj revizi, poté Vám osadí a připojí samotný elektroměr.
Co zapojíte za hodinami, už je ČEZu srdečně jedno, klidně i ten provizorák.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.