Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavební spoření-úmrtí jednoho z rodičů

Od: ronjas* odpovědí: 1 změna:

Poraďte prosím jak postupovat v případě, že synům skončilo stavební spoření. Oba jsou nezletilí. Otec před 3 lety zemřel, nebyli jsme manželé. Smlouvu jsem uzavírala já jako matka a i jsem ho celé platila.

Prý spořitelně nestačí úmrtní list a musí to rozhodnout opatrovnický soud, myslím výplatu peněz. Nejedná se o žádnou závratnou sumu dohromady asi 75.000,- kč.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

4x

Ano, je to tak, byť jste uzavírala smlouvu a platila peníze, jsou to peníze Vašich dětí a v tomto případě musíte s výplatou peněz souhlasit Vy i opatrovnický soud, navíc pak musí být peníze použity ve prospěch dětí. Musíte se tedy obrátit na opatrovnický soud.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]