Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvod internetu po bytě

Od: ondrab odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

technici mi natáhli do bytu kabel internetu od společnosti O2 rychlost 25Mb/s. Potřebuji ho ale dále rozvést po bytě do dvou pokojů.

Představu mám takovou. Od krabičky ve zdi, kterou mi vytvořili technici potáhnu kabel do routeru a z routeru zase dva kabely do zásuvky ve zdi kterou musím vytvořit. Pak dále vytvořím krabičku ve zdi v každém pokoji kam kabely následně povedu pomocí husích krků.

Jde mi o to zda existuje krabička která má dva vstupy na internet a z které můžu rozvést kabely do dvou samostatných zásuvek s jedním vstupem, nebo musím u routeru vytvořit dvě zásuvky s jedním vstupem.

Jestli můžu použít tyto dvě krabičky:

Koncová krabička v pokojích

www117.abb.com/...

a dvouzásuvka u routeru:

www117.abb.com/...

Doufám, že jste mě pochopili, kdyžtak to ještě více upřesním.

Jěstě bych se zeptal jaké kabely by jste mi doporučili a popřípadě krabičky, kdyby tyhle nevyhovovaly. Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Vykašli se na "krabičky"a kabely - k modemu, který ti zapojili technici od O2 připoj UTP kabelem wifi router a počítače připoj pomocí wifi... Bez sekání do zdi, tahání kabeláže i krimpování konektorů...

doplněno 25.08.12 19:21:

To Artik: A proč by nefungovalo? *smich* "na dva pokoje"- tedy pár metrů? *smich*

doplněno 25.08.12 19:35:

OK... Pokud je byt v rekonstrukci, je kabelový rozvod rozumné řešení...

Existují jednoduché i dvojité zásuvky...

doplněno 25.08.12 19:37:

Např.:

eshop.kak.cz/...

eshop.kak.cz/...

doplněno 25.08.12 19:57:

Wifi - Artik: tak si zkontroluj, zda si s nějakým sousedem nelezete do zelí - teda na kanál...

*smich*

artik*

a až mu nebude fungovat wifi tak má smůlu *smich*

ondrab
hodnocení

Ty krabičky tam chci mít z důvodu, aby šla napojit na internet třeba televize. Byt je v rekonstrukci takže kopat není problém. Jenom nevím jaký použít ty krabičku. Jestli musí být vedle sebe dvě s jedním vstupem, nebo jestli může být jedna s dvěma vstupy.

Děkuji

artik*

to nevím , taky mi doma občas wifi nefunguje

doplněno 25.08.12 20:50:

to ž mi taky někdo říkal, mam jí sice bloklou ,ale prej může bej na stejný vlně . Jak si to ověřit?

hop®
hodnocení

2x

Datové rozvody v bytě bývají občas trošku problém. Pokud zákazník ani netuší jakého zvolí poskytovatele, bývá to až průser. Většinou doporučuji zvolit nějaké nenápadné místo v bytě, kde posléze bude "centrála", k ní lze přivést koax i telefonní SYKFY z chodby. A odtud husím krkem koaxiály k potencionálním umístěním TV a FTP (preferuji před UTP) k místům, kde by mohl být comp. Pokud zákazník neví, lze tím krkem táhnout koax i datový kabel. Veškeré wifiny, routery a modemy pak jsou na tom jednom místě a z něj lze patřičný signál drátem vést dále...

slavek1*

Prosím nepleťte do toho poskytovatele, berte, že je vhodné místo pro zdroj signálu a (TV, R) a dat a zbytek je už skutečně!jen prodloužení". Jinak bych do dvojrámečku dal i ten koaxiál pro AV služby - souhlas

doplněno 25.08.12 21:22:

...ostatní možnosti domácího rozvodu - např. hlídání dětí ve vedlejším pokoji viz varianta

flajzar.cz/...
a k tomu
flajzar.cz/...
a napájení pro kamerku může běžet po kabelu

hop®

Slávku, nezlobte se, ale poskytovatel je občas také důležitý. Protože pokud má zákazník na jedné straně bytu přiveden koax od UPC, na druhém pevnou telefonní linku a na třetím konci je chodba (šachta či světlík) odkud v budoucnosti může být instalován domovní rozvod místního internetu, není občas jednoduché to vymyslet tak, aby v budoucnu fungovaly všechny možné kombinace připojení a umístění compu či TV. Myslím samozřejmě bez sekání a lištování...

slavek1*
hodnocení

0x

Každému nevyhovuje spojení vzduchem, takže k drátovému propojení - realizace musí pouze splnit podmínky přenosu - kabel UTP (4x2vodič) a musí navazovat trasa systémem protikonektorů. Jinak tam není nic zákeřného, pouze při připojování jednotlivých dvojic (párů) musí být dodrženo navázání stejné dvojice po celé trase. Takže na místě v pokojích s PC atd - zásuvky dle požadavku na vzhled - pokud tam budou 2 Pc tak i tam může být dvojzásuvka (pro rychlejší přenos bych tím pádem do krku dal 2 UTP kabely). stačí?

doplněno 25.08.12 20:35:

PS: na kabel UTP lze připojit "kostku", která umožní pokračovat dál běžným koaxiálem a připojit kameru apod (chodí při kvalitním kabelu až cca 400 metrů daleko). Není problém napojit regulaci - informace od hlavic radiátorů ...

Takže, pokud máte krabičky na vhodných místech -dát DVOJ zásuvky, natahnout 2x UTP kabel 5 kové kategorie a vše stahnou do jednoho "rozvodného" místa, kde to budete moci přepojovat a kombinovat :)

praivo*
hodnocení

0x

A co prostě zavést Wi-Fi a k televizi dát něco jako alza.cz/... (WiFi klient)?

hodnocení

0x

Kdyz jde sit udelat kabelem tak je lepsi ji tim kabelem udelat. Kdyz se pak tahaji vetsi soubory po siti (doma z jednoho PC do druheho) tak rychlostni rozdil je docela znat. A navic WI-FI muze byt rusena.

doplněno 25.08.12 21:07:

A kdyz je WI-FI nedostatecne zabezpecena, muze se vam na ni kdokoli v okoli pripojit. Na kabel tezko.

slavek1*

... a po dvou UTP mohu honit sloní stádo z pokoje do pokoje a kdykoliv tam připojit cokoliv

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]