Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Ze včerejška nadnešek mi během jedné jediné hodiny vykradli sklep. Sklep byl zamčený na dva západy. Zámek nějakým podivuhodným způsobem rozlomili, přesně uprostřed, kde je uchycovací šroub. Měl jsem v tom brusku, přímočarou pilu atd, ale také kolo zn.Kellys, které mi bvlo docizeno. Jsem si 100% jist, že to byl někdo od nás z baráku, protože všechny dveře mají kouly, dveře nebyly požkozené a nikde nevedly stopy od bočních dveřích, což znamená, že by kolo musely nést přes hl.dveře, což je blbost, protože tam jsem vyhazoval sníh. Mojí otázkou je: Kam by pravděpodobně kolo zloděj prodal, a jaká je pravděpodobnost, že ho(to kolo) v malém městě najdu. Jsem si taktéž skoro jist, že je kolo stále v baráku, jenže kde, to se nedopídím, protože policajti nejsou ochotny prohledat sklep (podle mě)podezřelého. Poradí mi někdo c stím? Nejde o to kolo, to mi pojišťovna zaplatí(snad), ale spíše o to, vypátrat pachatele.V baráku máme 12 bytů, z toho jeden připadá v úvahu. Děkuji moc rady!(Ještě bych taktéž byl rád, kdybyste mi někdo poadil něco na zabezpečení sklepa. Dveře jsou z části prosklené a je tam nromální fabka.)
Na první otázku odpovídám takto : myslím ,že v úvahu připadají zastavárny ,bazary,nebo ho prodá někomu na chatu.Nahlídl bych taky do inzertních novin a eventuélně bych obešel okolní bary ,herny ,hospody a ptal se personálu a štamgastu.Ale záleží kolik tomu hodláte věnovat času.
A taky bych prubnul malou lest : vypsal bych na vchodové dveře zajimavou finanční odměnu.A to by bylo aby se někdo nechytl.(za zkoušku nic nedáte)
Anebo pokud jste si jistý (nevím dle čeho tak soudíte),že je kolo ještě v domě zaúkolujte místní drbnu-dejte jí foták do ruky a postavte jí k oknu-(stejně tam určitě pořád stojí) a ať fotí vycházejíci osobu s kolem. - Toto berte s nadsázkou
Jsem si tím jstý i jeistý. To kolo muselo být schováno v domě, protože já jsem si šel do sklepa pro lopatu na sníh, když jsem doházel sníh, cca do 1 hod, zámek byl již požkozen, přelomen v půlce a nešlo to odemknout. Nevěnoval jsem tomu pozornost.řekl jsem si, že s tam chtěl někdo dostat...víc jsem to neřešil. jenže druhý den, když jsem se tam dostal,kolo bylo fuč!
To co psal jambus, jsou celkem dobre rady. Hlavne s tou misti drbnou a odmenou. Lidi jsou strasne chamtivy a jak slysi o penezich...
Ja bych prosel vsechny byty, kazdemu bych vysvetlil situaci a s omluvou je pozadal o rychle nahlednuti do jejich bytu a sklepa. Kdo nema co skryvat... a aby si nemysleli a nedrzkovali, ze si o nich myslite, ze jsou zlodeji, tak jim proste reknete, ze timto se presvedcite, ze skutecne nejsou a v opacnem pripade, ze vsude roztroubite, ze kradou a maji ve skrini mrtvolu
(to uz radsi ne).
Samozrejme ne kazdy bude ochotny a neznamena to, ze je zlodej, ale jiste dost lidi vyhovi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.