Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
poradí mi prosím někdo, zda lze na půdě, kde je trám přilepený u komín, tento trám jen oplechovat nebo se musí dodržet 50 mm od komína popř. odizolovat cetris materialem? A musí být komín nahozený? Pokud budeme dávat izolační desku, zkusila bych otlouct komín (stejně se nahození drolí) a možná by se tam izolace procpala. Bude někdo kontrolovat, že pod tím není omítka, porušují se tím nějaké předpisy? Snad ne, vidět by to být nemělo, ale jinak zbytek komína asi budu muset nechat nahodit. Pokud tam izolace nevleze, nezbývá než nechat ztenčit trám, což se mi nechce a proto mě napadlo trám oplechovat. Ale nevím, zda je to možné. Díky za odpovědi a rady.
Plech nestaci, prevadel by pripadne teplo, rozzhavil by se a tram by zapalil. Komin na pude by mel byt omitnuty, pokud se nekde dotyka tram, je potreba ho zuzit a mezi komin a tram dostat lignat ve dvou vrstvach. Nevyplaci se to snazit nejak ocurat, revizaci nejsou pitomci a nepodepisou se pod nic, co by se jim mohlo casem vymstit, vzdyt pak nesou zodpovednost.
Díky za odpověď. Jak je to s omítkou pod izolaci (lignát, apod.), musí tam být ta omítka nebo ne? Aby to neskončilo na takovéhle prkotině. Omítka padá, musí se to stejně otlouct a nahodit znovu, ale ten kousek u trámu by se šiklo kdyby nebyla, o to se ubere meně na trámu. A asi by tam ta izolce i lépe šla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.