Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Zajímalo by mě jestli někdo z Vás neví jak se dá odstranit barva z linolea. Abych to upřesnil, natíral jsem skříňku barvou a odkáplo mi to na lino ( celkem hodně ) a teď nevím jak to sundat dolů. Zkoušel jsem ředidlo a technický benzín, ale nepomohlo. Prosím pomoc
na jaké bázy je ta ukpnutá barva? Syntetika, olej, voda, líh? Vždy se dá odstranit ředitelným mediem. U syntetiky je to většinou s6006, olej - technický benzín nebo ocet, u lihových barev je to čistý líh, u vodouředitelných barev je to voda. Na každý pád je to mechanická práce a medium jako podpůrná látka. Navlhčit hadr do media a mechanicky otírat mírným tlakem.
Nejhorší je,že většina barev,obsahuje organické pigmenty,a lino je materiál,do nějž velice rychle proniká barvivo přímo do hmoty.Proces je velmi rychlý,migrace pronikne za den až 0,2 mm do hloubky.Totéž se děje mezi dvěma materiály různé barvy v těsném kontaktu.
Asi bych to zkusil rychle odstranit mechanicky-škrabkou,pokud je už lino obarveno,vyříznout a vlepit čistý kousek.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.