Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky komin - nerez nebo zděný

Od: rost* odpovědí: 3 změna:

dobry vecer poradte jaky komin s vlozkou mam koupit nerez nebo samot vytapeni bude krb na drivy a brykety.dekuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

0x

Bude to na krb (velké dveře) nebo na krbová kamn?. Běžně stačí cca pruměr 150mm .To je na 15 kw.

200mm se dává kvuli širokým prosklénym dveřím u velkych krbu kvuli zakuřování.

šamot často praská - má slabou stěnu a vložky dilatují v celé vyšce komínu. Já jsem proto zvolil 150mm nerez (BLK) . Ale rozhodnutí je na vás . Někdo má větší duvěru v keramiku.

marts*
hodnocení

0x

Komin s vložkou má podstatně delší životnost, ale musí pod něj stavit základ. Tam kde to nejde se staví z nerezu. Pokud to jde šel bych do zděného - je levnější, delší životnost a podle mě i lépe izoluje.. Postavili jsme ho za 2 dny (9m) a přivezli nám ho až domů je to komín cj blok.

olda*
hodnocení

0x

Já osobně bych Vám doporučil keramický komínový systém. Má větší životnost, je lvnější a pokud si vyberete vhodný systém je i jeho stavba snadná. My máme doma komín Effe Due, který slouží plně k naší spokojenosti. Postavil jsem ho se synem za den a ještě ke všemu cena je velmi příznivá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]