Nejste přihlášen/a.
zdravim kutily chemiky,lamu si uz dlouho hlavu s oddeleenim acetonu od lihu pomoci chloru.Nema nekdo nejakou radu?
Oddělení acetonu od etanolu destilací je banální proces.Při destilaci odejde při 57 st C aceton a po zvýšení teploty na 82 st C destiluje líh. Azeotrop lihu a vody je mnohem stálejší,než acetonu a lihu.
Dokonce etylalkohol,denaturovaný acetonem,lze na misce zapálit,pokud hoří žlutým plamenem,hoří aceton,pak plamen zmodrá a v misce zůstane skoro čistý líh.
JABRAKA
jasbé jabrako, ale dotyčný se ptal jak toho docílit jinou, kotrekétně nějakou metodou za pomocí chloru, nikoliv destilací..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.