Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Monitorování soukromého pozemku

Od: lidka* odpovědí: 6 změna:

Majitel rodinného domu si nainstaloval zabezpečovací zařízení a umístil mimo jiné i kamery, které jsou nasměrovány na soukromý pozemek včetně vchodu sousedního RD. Poraďte prosím, jaká povolení musí instalaci přecházet a zda je možné sledovat bez souhlasu sousedy. Děkuji a přeji hezký den!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

8976*
hodnocení

2x

no já bych uvítal kdyby mi to nekdo monitoroval, protože pokud se neco stane máte důkaz kdo tam byl, ale asi nevycházíte se sousedem, víte určitě že má v obraze / zorném poli / váš vchod? Povolení - pokud si provádí monitoring svého pozemku nemusí mít...pokud by vás opravdu sledoval jednalo by se zřejmě pouze o přestupek / poškozování práv/

Souseda bych písemně upozornil na to že si nepřejete aby byl monitorován váš vchod a pozemek a požadoval bych na něm čestné prohlášení že svým monitorovacím zařízením neprovádí monitoring vašeho pozemku. pokud ne oznámení na PČR že provádí sledování vaší osoby/ rodiny/ a poškozuje vaše práva k užívání, atd...

málo konkrétních informací...hezký den

lidka*
hodnocení

Skutečně vztahy jsou na bodě nula. Ale dosud jsem to jako majitelka neřešila. Nájemníkům domku ale někdo ukradl peníze a když požádali sousedy, zda něco kamera nezachytila - byli odmítnuti. Proto se na to ptám.

jambus*
hodnocení

2x

Já si myslím,že pokud má soused instalované kamery na svém pozemku (i přesto,že svým zorným polem zasahují na Váš vchod) ,tak pro instalaci pravděpodobně žádné povolení nepotřebuje. Druhá věc by byla,kdyby si pořizoval záznam videa a uchovával jej.

V každém případě existuje pojem ,, dobré mravy,, a v rámci tady toho a dobrých sousedských vztahú Vás soused měl informovat s jakým úmyslem tak činí. A zažádat i o třeba alespoň slovní svolení.

lidka*
hodnocení

To je právě to špatné. Nájemnice si vyzvedla na poště mateřskou - peníze na celý měsíc, někdo ji sledoval a využil toho, že nejdříve dávala domů děti a peníze z batohu na kočáru byly fuč. A tím spíš bych předpokládala, že ji pomohou. Bohužel! Údajně uchovávají záznam měsíc - ale to je jen jedna paní povídala.

jarmik*
hodnocení

2x

Tohle by mohlo spadat po Úřad na ochranu osobních údajů. V jejich FAQ mají ke kamerám toto, když si tam počtěte hlouběji.

uoou.cz/...

lidka*
hodnocení

Díky moc, já už jsem si našla jejich adresu a podala dotaz. Dřív jsem to řešit nechtěla, ale rozlobilo mě, že to neslouží tomu správnému účelu - no uvidíme. Ale v každém případě dík!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]