Nejste přihlášen/a.
Mám v plánu postavit přístřešek 4x5m chtěl bych se zeptat jestli by někdo nedokázal poradit s konstrukcí. Případně jsem za plánek na míru i připraven odměnit pár stokorunama.
Jde mi o to abych mohl spočítat na kolik mně vyjde dřevo a jaké kam použít.
Berete to trošku ze široka.není psáno jestli to bude samostatně stojící nebo u domu,jaká bude krytina,jak to chcete kotvit k zemi.Kolik financí na to chcete použít,jestli chcete jen stojky,zavětrování a střechu a nebo i madla a spodní část obít palubkama,zda do otvorů mezi trámy dáte rošt a nebo to necháte volné,jak vysoké to chcete mít.Jestli máte přístup k hoblovačce s protahem a nebo si to budete kupovat.Jestli to bude přístřešek pro auto nebo na posezení.
Upřesněte a dáme to nějak tady všichni dohromady.
Pravda, omlouvám se. Jedná se o samostatně stojící přístřešek (bude umístěn cca 30cm pro okap vedle kůlny - napojení nelze provést). Jedná se o přístřešek pro posezení a odložení věci které se venku povalují, hračky atd.. Výška by měla být zhruba 2,2m (odhad pro člověka). Umístění naznačeno v obrázku.
Střechu bych asi volil šikmou s bitumelových desek (vlnovka). zavětrávání a nic okolo nebude, možná z jedná strany (u plotu) pouze natažené vodorovně latě pro možnost vyrovnání dřeva.
Kotvení jsem zatím moc neřešil ale asi zabetonované železné patky.
Doma hoblovku s protahem, menší cirgulárku (trámy podélně neřízne ), motorovou pilu a vše potřebné nářadí. Ale nic podobného jsem ještě nedělal.
Finance jsou to na co bych chtěl přijít, bohužel potřebuji postavit co nejlevněji.
Jestli jsem to dobře pochopil,tak to bude pultová střecha se sklonem od kůlny na délku 5 m.no stojky bych osobně dělal z hranolů 120x120,a kdyby byly obstojné(rovné) tak jen obrousit,jinak protáhnout,hrany srazit horní hrézkou 45st. 10x10 mm. kotvení do zeme vyvrtat půdním vrtákem,udělat si kotvy z pásovinystačilo by 50x6mm a dolů navařit roksor(nebo jak se mu říká a zabetonovat,ale do roviny všechny.Udělejte si z provázku výšku.Pásovinu vyvrtat na šroub kerým pak uchytíte ten trámek.Na délce 5 m bych dal 3 stojky,na šíři 4 metry budto 2,pokud tam plánujete přeba vjet autem,vozíkem,nebo také 3,ale to jen pro oko.Pak klasicky čep a zádlab a postavit kostkuna střechu nosníky 100x50mm na kant.60 cm od sebe a na příč latě 50x50 na onduline se dává myslím si že 3 ks na délku.nezapomente na oplechování a popř.okápek.
doplněno 23.08.12 20:56:zapomněl jsem zavětrovat,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.