Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Revize komínu, i když se nepoužívá?

Od: ika* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,
loni jsme nechali udělat podle nařízení č.91/2011 revizi komínu, dopadla dobře. Komín nebyl po celý rok používán, protože vede ke kachlovým kamínkům, které nejsou v provozu. Až je NĚKDY necháme opravit, komín začne být občas používán.
Musíme do té doby nechat dělat každoroční revizi komínu?
Ani na Stavebním odboru MÚ nám nedokázali odpovědět. Děkuji za odpověď. Ika

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav*
hodnocení

4x

Nechapu, proc si lidi porad pletou revize s prohlidkou. Tak jeste jednou, revize se udela jenom jednou po nejake stavebni uprave komina, coz je treba po jeho dostaveni a nebo prikladne po vyvlozkovani a pak uz se delaji jenom pravidelne rocni prohlidky spalinovych cest.

Na stavebnim urade to vedet nemusi, protoze se jich to netyka, tech se tyka prave jenom ta revize po stavbe.

kjanik112*
hodnocení

2x

Vyhlášky jsou už až nesmyslné, a tak většina lidí nad nimi mávne rukou. U nepoužívaného komínu další revize nemají smysl.

Zákon říká toto:

Nařízení vlády č. 91/2010 Sb., O podmínkách požární bezpečnosti při provozu komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv

(1) Kontrolu spalinové cesty provádí odborně způsobilá osoba, kterou je držitel živnostenského oprávnění v oboru kominictví1).

(2) Povinnosti uvedené v odstavci 1 písm. b), f) a g) se nevztahují na provozovatele malých stacionárních zdrojů umístěných v rodinných domech, bytech a stavbách pro individuální rekreaci s výjimkou případů, kdy jsou provozovány výhradně pro podnikatelskou činnost.

Kontrulu snad vyžadují pojišťovny , jinak neni povinná. miro

evinkat*
hodnocení

2x

Dobrý den, revizi si nechte udělat, až budete komín používat. Je to hlavně potřeba pro pojišťovnu, kdyby náhodou u Vás hořelo a Vy byste požadoval náhradu.

hodnocení

0x

U těch prohlídek si potom hlavně najděte slušného kominíka, mě tu jeden přišel a požadoval za prohlídku 800,- Kč, tak jsem ho vyhodil a našel jsem druhého ze sousední vesnice, který mi to prohlídne a napíše za 100,- Kč. Potřebujete mít napsaný doklad hlavně pro pojišťovnu, jinak bych tu prohlídku zvážil jestli vůbec dělat či ne..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]